Tragedie pe DN1: Un accident grav a dus la moartea a trei persoane, inclusiv soția șoferului vinovat

Author: Laura Macovei
Actualizat: 12 ian 2024, 17:11

Tragedie pe DN1: Un accident grav a dus la moartea a trei persoane, inclusiv soția șoferului vinovat

Sursa: observatorulph/Pixabay

Un accident rutier tragic a avut loc vineri, pe DN1, în comuna Florești din județul Prahova, soldat cu trei persoane decedate și alte trei rănite grav, transportate de urgență la spital. Șoferul în vârstă de 68 de ani, considerat vinovat pentru producerea tragediei, a decedat ulterior la spital.

Potrivit Agerpres, tragedia s-a produs în momentul în care șoferul în vârstă a omis să acorde prioritate de trecere unui alt autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, în momentul ieșirii de pe un drum secundar către DN1.

Bărbatul de 68 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism toraco-abdominal și un traumatism de șold drept, fiind preluat de elicopterul SMURD.

Trei persoane au decedat, printre care șoferul vinovat și soția acestuia

Impactul violent dintre cele două autoturisme a dus la decesul a două femei, una dintre ele fiind identificată drept soția șoferului de 68 de ani. În plus față de cele două victime fatale, două femei în vârstă de 42 și, respectiv, 68 de ani, pasagere în autoturismele implicate, au suferit răni, la fel ca și cei doi șoferi.

Citește și: Accident teribil pe E85, în Bacău! Doi copii au murit după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un copac

Șoferul mai în vârstă a fost preluat de elicopterul SMURD pentru îngrijiri medicale urgente. Acesta a murit ulterior la spital. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ce au transmis autoritățile

La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe Drumul Național 1, în afara localității Florești s-ar fi produs un accident rutier.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 68 de ani, în timp ce conducea un autoturism ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de către un tânăr de 24 de ani”, a precizat IPJ Prahova.

„În urma producerii accidentului rutier a rezultat decesul a două femei de 63 și respectiv 71 de ani, dar și vătămarea corporală a altor două femei de 42 și respectiv 68 de ani, pasagere în cele două autoturisme, dar și a celor doi conducători auto.

Victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate ”, a mai transmis sursa citată.

Citește și: Noi detalii ies la iveală în cazul minorelor care s-au sinucis la Lupeni. Ce au descoperit medicii în organismul fetelor: ”Nu putem preciza exact”

Tragedia rutieră subliniază încă o dată importanța respectării regulilor de circulație și necesitatea unei atenții sporite în trafic pentru a preveni astfel de evenimente devastatoare.

Autoritățile desfășoară o anchetă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a stabili eventualele consecințe legale pentru implicanții în acest tragic eveniment rutier.