Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 25 aug 2024, 14:30

Operațiunea de salvare a copilului de 11 ani, care s-a înecat duminică pe o plajă din Constanța

Sursa: observator

O tragedie a avut loc duminică, 25 august, pe plaja Zoom Beach din Constanța, unde un copil de 11 ani și-a pierdut viața după ce s-a înecat.

Băiețelul a fost găsit inconștient în apă, iar în ciuda eforturilor depuse de echipele medicale, viața sa nu a putut fi salvată.

Citește și: Moarte cumplită pentru un tânăr de 23 de ani, în Sebeș. Acesta intrase în baltă pentru a se răcori, dar a rămas blocat în mâl

Băiețelul dispăruse de pe plajă de mai bine de 30 de minute

Incidentul a început când copilul a dispărut din vedere timp de aproximativ 30 de minute. Mama băiatului, disperată, a început să întrebe oamenii de pe plajă dacă l-au văzut pe fiul ei. Potrivit unui martor, trupul băiatului a fost adus la mal de valuri, moment în care a fost scos din apă și adus pe plajă pentru a i se acorda primul ajutor.

La fața locului au sosit rapid mai multe echipaje de intervenție, inclusiv polițiști, un echipaj de la Detașamentul Fripis cu o autospecială ASAS și un elicopter SMURD. Salvatorii au început imediat manevrele de resuscitare, dar, din nefericire, acestea nu au avut succes, copilul fiind declarat decedat la scurt timp.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”

Citește și: Un tată și-a salvat fiica din râul Timiș, dar a plătit cu propria viață. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

Tragedia de la Zoom Beach subliniază încă o dată pericolele la care sunt expuși cei care se aventurează în apă, mai ales în lipsa unei supravegheri atente. 

Autoritățile recomandă turiștilor să respecte avertismentele salvamarilor și să nu se aventureze în marea învolburată. 

 


Mama lui Esat se întâlnește cu Gulben și îi spune că nu este potrivită pentru fiul său. Urmărește episodul 51 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară