Tragedie pe un șantier din Argeș: Un bărbat a fost lovit de fulger

Autor: Andrei Costanda

Un bărbat din Merișani, județul Argeș, a fost lovit de fulger pe un șantier din apropierea autostrăzii A1

Sursa: PixaBay

Un bărbat din Merișani, Argeș, a fost lovit de un fulger în zona șantierului de lângă A1, intrând în stop cardiorespirator, dar a fost salvat de echipajul medical SMURD.

Luni, un bărbat din localitatea Merișani, situată în județul Argeș, a fost victima unui trăsnet în timp ce se afla în zona șantierului de lângă autostrada A1. Incidentul a fost raportat de ISU Argeș, care a informat că bărbatul a intrat în stop cardiorespirator în urma loviturii de fulger.

Bărbatul lovit de fulger a fost salvat de echipajul SMURD

Din fericire, echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă a intervenit rapid și, după eforturi susținute, a reușit să restabilească funcțiile vitale ale pacientului.

Bărbatul a fost ulterior transportat la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Pe lângă acest incident grav, vremea rea a continuat să creeze probleme în județul Argeș, unde au fost raportate mai multe situații de urgență cauzate de căderea copacilor și ruperea cablurilor electrice. În orașul Ștefănești, echipele de intervenție au fost solicitate pentru a îndepărta copacii căzuți în apropierea acoperișului unei case și un brad căzut pe conductorii de electricitate.

De asemenea, în municipiul Pitești, au fost semnalate cabluri de electricitate rupte care au căzut pe carosabil și pe casa unor cetățeni. Pe străzile Calea Bascov și Calea Câmpulung, alți doi copaci au căzut pe trotuar și pe cablurile electrice.

În Pitești, au fost raportate mai multe cazuri de copaci căzuți, afectând străzile Viilor, Gheorghe Șincai, Depozitelor, Frații Golești și bulevardul Republicii, ceea ce a creat dificultăți suplimentare pentru echipele de intervenție și pentru locuitorii zonei.

Citește și: Cine este iubitul Mihaelei de la „Casa iubirii”. Fosta concurentă a spus adevărul despre situația ei amoroasă: „Îmi e frică să nu sufăr”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Azra riscă să își piardă copiii. Vizionează episodul 24 al serialului „Tablou de familie” online live, în această seară, începând cu ora 20:00

Cod galben de vreme severă în România

În plus, meteorologii au emis un avertisment cod galben de vreme severă pentru 13 județe, valabil de mâine dimineață.

Astfel, în intervalul 30 iulie, ora 06:00 – 30 iulie, ora 22:00, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogei și estul Munteniei, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-60 km/h și pe arii restrânse de 65-70 km/h. Județele vizate de avertizarea meteo sunt Bacău, Brăila, Botoșani, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Suceava, Tulcea, Vrancea și Vaslui.

Pe lângă vremea severă, un cod galben de caniculă și disconfort termic a fost emis pentru Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cu maxime de 34-37 de grade Celsius, mai ridicate în sudul Olteniei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, indicând un disconfort termic accentuat.

Conform ANM, în regiunile Banat, Crișana, estul Munteniei, Moldova și pe alocuri în Transilvania, valorile termice nu vor depăși 32-33 de grade Celsius. Județele vizate de această alertă meteo includ Argeș, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea și municipiul București.