Traian Basescu - DECIZIE RADICALA! Presedintele tarii vrea sa reduca numarul parlamentarilor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:47

Se strang randurile in Parlament! Dupa plebiscitul din 2009, presedintele Traian Basescu a demarat deja procedura de convocare pentru un al doilea referendum pe aceeasi tema. Basescu e hotarat: vrea sa "taie" din numarul parlamentarilor.

 Nu stim daca trecerea de la parlamentul bicameral la cel unicameral va fi o "capodopera", cert este ca Traian Basescu si-a calculat fiecare "pas".

Basescu a spus ca va emite decretul pentru referendum in functie de modul în care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata la referendumul din 2009, odata cu alegerile prezidentiale. Numai ca aceasta schimbare cere si o modificare a Constitutiei statului. Basescu a mai spus ca din moment ce revizuirea Constitutiei nu s-a încheiat, mai exista sansa ca Parlamentul sa decida aplicarea vointei romanilor.


Liderii USL nu sunt deloc impresionati de vointa presedintelui. Nici Premierul Victor Ponta pare sa nu se preocupe de initiativa lui Basescu. 

Acum, Romania are nu mai putin de 588 de parlamentari si este printre tarile cu cei mai multi "alesi" raportati la totalul populatiei.