Traian Basescu va candida la Primaria Capitalei! "Vreau sa dau o lectie USR-ului"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 18 iul 2022, 08:46

Traian Basescu va candida la Primaria Capitalei! Traian Basescu a anuntat ca PMP va avea candidat propriu la Primaria Capitalei.

Traian Basescu va candida la Primaria Capitalei!  Fostul primar al Capitalei si de doua ori presedinte al Romaniei a dat de inteles ca el va fi candidatul PMP. De altfel, Basescu declara ca i-a spus presedintelui partidului, Eugen Tomac, sa ia in considerare candidatura lui la Primaria Capitalei.

Basescu a spus raspicat ca vrea sa dea o lectie USR-ului dupa ce PNL si USR-Plus au scos din calcul PMP in Alianta dreptei pentru Capitala.

Alianta a fost facuta, dar doar intre PNL si USR-Plus.

Iata discutia dintre moderator si Traian Basescu de la Digi24:

Traian Băsescu: Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat ieri că nu se poate. Deci declanșăm procedurile interne de desemnare a candidaților.

Moderator:  De ce n-a fost PMP inclus în această alianță a dreptei?

Traian Băsescu: Nu știm. Greu de spus. Eu am un singur raționament, având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente.

Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Traian Basescu va candida la Primaria Capitalei!

Moderator:  De ce v-au supărat așa de tare?

Traian Băsescu:  Refuzul de a accepta PMP-ul care, repet, nu este un partid din care eu mai fac parte. Deci, motivația „Nu vrem cu Băsescu” nu mai poate funcționa.

Moderator:  Dacă intrați în această luptă, veți lua, în mod evident, din voturile dreptei.

Și asta în condițiile în care va câștiga Gabriela Firea înseamnă că ați ajutat-o pe Gabriela Firea.

Traian Băsescu: Bun, și oferta USR-PNL care este? Desființați-vă, voi PMP, că noi suntem niște băieți deștepți. Ăștia au început să procedeze ca băieții deștepți din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidați. Democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri.

 

 

 

Taguri: