Trăiesc într-o casă de paie! Pentru că nu au vrut să fie sclavii ratelor pe viață, doi tineri din Turda au muncit singuri la locuința făcută din baloți de paie și lut

Author: Ana Filip
Actualizat: 05 iul 2023, 00:25

Mihai Ghiță, prezentatorul emisiunii Asta-i România

Sursa: Captură KANAL D

Casa lor verde este un exemplu de urmat pentru toți cei care vor să se simtă liberi și conectați cu natura.

Cu multă imaginație și bani puțini, doi tineri din Turda au reușit să ridice o căsuță unică în România. Pentru că nu au vrut să fie sclavii ratelor pe viață, Eliza și Dragoș au muncit mulți ani singuri la locuința făcută din baloți de paie și lut, care acum are tot confortul necesar și facturi minime. Casa lor verde este un exemplu de urmat pentru toți cei care vor să se simtă liberi și conectați cu natura.

Trăiesc într-o casă de paie! Pentru că nu au vrut să fie sclavii ratelor pe viață, doi tineri din Turda au muncit singuri la locuința făcută din baloți de paie și lut

Faceți cunoștință cu Eliza și Dragoș, doi tineri frumoși și liberi, care își trăiesc viață după propriile reguli, parcă într-o continuă și relaxantă vacanță, departe de toată agitația cotidiană. Echipa Asta-i România i-a găsit într-o casă cu totul verde, pe care și-au construit-o singuri, cu propriile mâini din baloți de paie și lut.

O locuința simplă și vie, înconjurată de multă vegetație și natură, din Turda, județul Cluj.

„Eu pot să declar că sunt mândră de acest proiect al nostru! Este lucrarea noastră de diplomă! Da, doctorat mai degrabă!”, a spus Eliza.

Este printre primele case eco realizată în România. Un proiect cu adevărat îndrăzneț de la care aveau să se inspire și alții.

„Temperatura constanța pe timp de vara! Asta e un mare avantaj, că nu suferim de căldură! Sunt foarte pașnică și asta iubesc cel mai mult aici în sensul că da liniștea de care am nevoie să mă adun că entitate și să rezonez pe acest pământ și să fac față cotidianului!”, a mai adăugat Eliza.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Este locul pe care l-au căutat, în care și-au dorit să înceapă o nouă viață, mai simplă, mai aproape de natură și cu cheltuieli minime. Se întâmpla în urmă cu zece ani, când cei doi puneau la fundația casei din vis nu cărămizi și betoane, ci baloți de paie.

Citește și: Influencer de top la 74 de ani! Iată povestea bunicuței Gherghina care a devenit celebră pe rețelele de socializare și strânge sute de urmăritori cu fiecare apariție

Citește și: Duminică, la “Asta-i România!”- un vis îndepărtat pentru un cătun izolat din Romania