Tramvaiul 41, LINIA GROAZEI din Bucuresti! Iata cate ACCIDENTE a provocat metroul usor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 22 oct 2020, 22:50

La nici 10 ani de cand a fost transformat în metrou uşor, tramvaiul 41 a făcut deja cinci victime si a fost implicat in numeroase incidente.

Linia a fost modernizata in 2002. Dacă iniţial tramvaiele circulau pe acest traseu cu o viteză medie de 14 kilometri pe oră, după modernizare, traseul avea să fie parcurs cu o viteză medie de 22 de kilometri pe oră, lucru benefic pentru calatori.

 

Metroul usor nu a fost ferit insa de probleme, care au aparut chiar la inaugurare, cand Traian Basescu, primarul Bucurestiului de atunci, a asteptat 3 ore ca sa poata parcurge traseul cu tramvaiul datorita unor defectiuni la instalatia electrica.

 

În ziua inaugurării a avut loc şi primul accident: o garnitură a lovit un copil pe Podul Grant. Baietelul de zece ani a fost dus de urgenţă la spital şi operat, însă după două săptămâni de suferinţe a murit.

 

În 17 iunie 2003, tramvaiele liniei 41 fac a doua victimă: un tânăr este accidentat mortal de o garnitură în apropiere de strada Turda din sectorul 1.

 

După încă o lună, a treia persoană moare călcată de tramvaiul 41. O pensionară din Bucureşti este accidentată mortal în 27 iulie 2003 de un tramvai 41 în timp ce încerca să traverseze liniile şi strada în zona Piaţa Crîngaşi.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

După

trei accidente mortale în mai puţin de un an de la inaugurare, autorităţile au luat masuri pentru siguranta pietonala prin instalarea unor semafoare si largirea peroanelor.

 

Seria victimelor făcute de tramvaiul 41 este întreruptă până în 2007 când, în 16 martie, un bărbat de 60 de ani este lovit de o garnitură a liniei 41 în staţia din zona Pieţei Drumul Taberei.

 

În 20 martie 2008, un alt bărbat moare călcat de un tramvai 41.

Tânărul de 30 de ani a fost lovit de un tramvai care ieşea din Pasajul Lujerului.

 

Seria accidentelor se incheie cu evenimentele de ieri, cand 3 tramvaie ale liniei 41 s-au ciocnit in pasajul Lujerului. Peste 90 de persoane au fost ranite, iar unele se afla in stare grava la spital. Din fericire nu s-au inregistrat decese.

 

Sursa: Mediafax.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.