Conditii de plantare si ingrijire pentru trandafirii Teahibrizi explicate de expertii GradinaMax

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 29 apr 2021, 09:05

Toată lumea iubeste gradinile curate si frumos amenajate. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca mirosul imbietor si culorile spectaculoase satisfac orice pasionat de gradinarit.

Asa ca obiectivul tău pentru anul acesta este sa ai o grădina perfecta. Probabil te-ai apucat de treaba, iar pe langa scheme de plantare si listele de soiuri de flori perene pe care vrei sa le ai in gradina ta, ai mai planuit ceva. Sa plantezi trandafiri Teahibrizi.

Parfumul incredibil, eleganta si rafinamentul, precum si culorile vii reprezinta tot atatea motive pentru care tu vrei sa ai aceste flori in propria gradina. Aceste soiuri de plante perene au nevoie de o ingrijire speciala, iar plantarea trebuie sa se desfasoare conform recomandarilor specialistilor din domeniu.

Pentru ca totul sa se deruleze conform planului, am apelat la sfaturile si cunostintele expertilor din echipa magazinului online cu produse pentru grădinărit, GradinaMax si am aflat care sunt conditiile de plantare si ingrijire pentru cei mai cunoscuti si apreciati trandafiri din intreaga lume, trandafirii Teahibrizi.

Cum sa plantezi si sa ingrijesti trandafirii Teahibrizi

Plantarea trandafirilor Teahibrizi este un must-have daca vrei sa ai o gradina completa. Nu poti spune nimanui ca ai o gradina fara trandafiri Teahibrizi.

In plus, acestia se deosebesc de trandafirii normali, fiind un soi cu o inflorire spectaculoasa, cu un parfum incredibil si cu o rezistenta mult mai mare la conditiile meteo capricioase. Afla mai multe despre plantarea si ingrijirea trandafirilor Teahibrizi de la specialistii cu 10 ani experienta in domeniu, GradinaMax.

Inainte sa incepi plantarea propriu-zisa, asigura-te ca achizitionezi butasii de trandafir de la un furnizor de incredere, care indeplineste urmatoarele cerinte:

  • comercializeaza doar de la pepiniere certificate;
  • are acoperire nationala;
  • acces la politica de retur;
  • impachetare speciala pentru materialul viu;
  • garantie 100% pentru maetrialul saditor;
  • modalitati diverse de plata.

Dupa ce te-ai asigurat ca furnizorul de la care comanzi trandafirii Teahibrizi indeplineste toate aceste cerinte, plantarea poate incepe!

Plantarea trandafirilor Teahibrizi

Pentru plantarea de trandafiri Teahibrizi GradinaMax, specialistii iti recomanda sa plasezi radacinile acestora intr-un recipient cu apa timp de 45 de minute.

Alege unul dintre cele mai insorite locuri pentru plantare. Trandafirii se dezvolta mult mai repede daca primesc cantitatea de lumina necesara.

Apoi, nu uita ca tufele de trandafiri se vor dezvolta mult. Lasa un spatiu de cel putin 50-80cm intre butasi. Fa o groapa mare si plaseaza butasul.

Dupa ce ai plantat butasii, ocupa-te de procesul de mocirlire pentru ca trandafirii tai sa se dezvolte armonios. Ia o parte egala de mranita, apa si pamant. Amesteca bine si plaseaza acest amestec la radacina.

Foloseste substante fertilizante apoi adauga in groapa de plantare cel putin 5 litri de apa pentru a asigura necesarul de umiditate.

Daca urmezi sfaturile de mai sus, nu-ti va veni sa crezi cum va arata gradina ta! Recomandarile expertilor iti vor fi de un real ajutor asa ca nu le rata.

 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.