Transpiratia ta miroase urat? Uite ce probleme grave de sanatate ai!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 06:36

Persoanele care au o igiena riguroasa si, totusi, transpira abundent, emanand un miros neplacut, pot suferi, de fapt, de anumite afectiuni.

Disfunctiile glandei tiroide (hipertiroidia), ovarele polichistice sau tumorile ovariene ori suprarenale sunt numai cateva dintre aceste boli. In procesul transpiratiei, si pubertatea devine un factor declansator. 

Specialistul spune ca aceasta sudoare abundenta mai poate aparea si la barbatii cu surplus de testosteron, la femeile care se confrunta cu procesul androgenizarii (excesul de hormoni masculini le confera femeilor o tenta de masculinizare, manifestata prin caderea parului de pe cap si aparitia acestuia in zone precum fata, gatul), la persoanele cu acromegalie (boala endocrina care se manifesta prin dezvoltarea exagerata a corpului si membrelor, din cauza unei hipersecretii a hormonului hipofizar

de crestere).

In mod normal, transpiratia este inodora, deci ea nu miroase, pentru ca este o solutie de apa amestecata cu electroliti – substante chimice care se elimina din organism. „In momentul in care incepe sa miroasa, este din cauza florei, a microbilor... afla mai multe pe kfetele.ro!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.