Transpiratia, un puternic afrodisiac. Uite ce spune mirosul tau despre tine!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:24

Te trezesti dis-de-dimineata si te pregatesti de munca. Un dus este obligatoriu! Cu toate astea tine cont de o sugestie: oamenii cu care intri in contact iti pot "mirosi" personalitatea.

Revista European Journal of Personality a publicat recent un studiu atipic, dar ce nu facem noi, oamenii de dragul stiintei? Cativa subiecti au fost rugati sa adulmece mirosul unor camasi purtate timp de trei zile si pe baza miresmelor sa spuna ce fel de personalitate are detinatorul. Cei care si-au lasat camasile sa fie mirosite in scopuri stiintifice au fost obligati sa nu se dea cu niciun fel de deodorant sau parfum pe durata testului.


Rezultatul? Subiectii au ghicit aproape in totalitate personalitatea detinatorului. Au putut descoperi doar prin miros daca o persoana este introvertita, dinamica sau anxioasa.

Oamenii de stiinta sustin ca emotiile joaca un rol important in mirosul caracteristic al unei persoane. Atunci cand esti agitat sau stresat, transpiri mai mult decat atunci cand esti relaxat.

Barbatii care au in sange o cantitate mai mare de testosteron sunt perceputi de femei ca fiind atragatori si puternici.
Testosteronul denota dominatie. Asta pentru ca, in subconstient, femeile cauta masculi care sa le poata oferi protectie lor, dar si urmasilor.

In acelasi mod, corpul unei femei care se afla in perioada fertila emana un miros care este perceput in mod inconstient de barbati. Acestia le vad intr-o lumina diferita, gasindu-le mai frumoase si mai gingase.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.