Tranzactiile in monede virtuale la un aparat POS: Beneficii pentru clienti si comercianti

Author: Oana Iosif

Sunt din ce in ce mai multi cei care aleg sa finalizeze platile la un aparat POS prin tranzactii in monede virtuale. Aceasta alternativa de achitare a cosurilor de cumparaturi, sau a serviciilor primite, este valida atat timp cat operatorii economici au la indemana dispozitive de ultima generatie, ce pot sustine acest tip de operatiune

Un aparat POS ce accepta plati cripto trebuie sa asigure un cadru sigur, rapid, transparent si care sa permita costuri avantajoase pentru ambele parti implicate in proces. Beneficiile pentru ambele parti implicate intr-o tranzactie de acest tip sunt variate. Vorbim in cele ce urmeaza despre 3 dintre cele mai importante astfel de “bile albe”:

Acces al comerciantilor la un nou segment de clienti

Un aparat POS, dedicat celor care aleg sa realizeze tranzactii in monede virtuale, reprezinta un instrument de plata sigur si rapid, conceput si integrat in piata pe baza unei nevoi cu care o noua generatie de clienti rezoneaza din ce in ce mai bine

Oamenii sunt acum conectati la tehnologie mai mult ca niciodata, chiar si atunci cand aleg sa plateasca in cripto pentru produsele si serviciile de care beneficiaza.

Astfel, pentru ca un comerciant sa tina pasul cu vremurile, astfel incat afacerea sa sa ramana relevanta in piata, acesta trebuie sa ia in calcul achizitionarea si utilizarea unui aparat POS compatibil cu plati cripto.

Un dispozitiv de acest tip faciliteaza incheierea unor tranzactii in monede virtuale, indiferent de instrumentele de plata cripto de care clientii dispun: Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Tezos (XTZ), GoCrypto token (GoC), Viberate token (VIB).

Setari simplificate privind modul de operare al platilor cripto

Afacerile care au deja un astfel de mecanism de gestionare a platilor, in cazul clientilor dispusi sa realizeze tranzactii in monede virtuale, se bucura de un control facil asupra setarilor de la baza fluxului de operatiuni.

Un aparat POS ce permite plati cripto poate oferi solutii simplu de accesat, in privinta gestionarii datelor contabile si fiscale, asociate acestor schimburi comerciale intre clienti si comerciant, simplu de exportat, simplu de vizualizat, simplu de comparat.

Mai mult de atat, merita precizat faptul ca utilizarea sa este la fel de simpla, de toti cei care fac parte din echipa unitatii comerciale respective, de pe laptop, smartphone sau tableta. Indiferent de numarul de locatii din reteaua respectiva, operatiunile de aceasta natura se gestioneaza la fel de eficient.

Libertatea de a converti criptomonedele in LEI

Serviciile de top ale unui aparat POS includ si posibilitatea securizarii capitalului, in fata volatilitatii cripto. Comerciantii care permit tranzactii in monede virtuale la casa, trebuie sa stie ca aceste operatiuni sunt acum mai rentabile ca niciodata, deoarece se poate converti contravaloarea bunului / serviciului achizitionat de clienti, din cripto in lei.

Chiar daca un curs cripto poate creste sau urca brusc, pe intervale de timp relativ scurte, conversia in lei la un astfel de aparat POS, realizata in timp real, elimina de pe lista de griji posibilul element-surpriza, asociat unei eventuale volatilitati foarte mari. Conversia se realizeaza rapid si in conditii de transparenta deplina.

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.