Traseu către Transalpina. De unde se urcă pe unul din cele mai spectaculoase drumuri ale României

Autor: Bianca Vidoi

 Transalpina traseu

Sursa: Unsplash

Transalpina este unul dintre cele mai cunoscute drumuri din România, apreciat și circulat anual de mii de români și turiști.

Transalpina face parte din lista drumurilor simbolistice pentru România, iar acesta Oltenia de Transilvania, fiind considerat cel mai înalt drum cu acces rutier din țară, ajungând la 2.145 de metri. Cel mai înalt punct al drumului Transalpina este la Pasul Urdea. Iată care este traseul pe care oamenii trebuie să îl urmeze pentru a ajunge la Transalpina.

Cel mai scurt traseu din București către Transalpina

Românii se bucură în fiecare vară de lunile în care drumul Transalpina este deschis publicului, iar cu mașina, cei din București pot ajunge în maxim 5 ore, în cazul în care își doresc să aibă și câteva pauze să admire priveliștile de pe drum, dar și în situația în care este trafic. Cea mai scurtă rută pentru a ajunge în Transalpina din București, doritorii trebuie să parcurgă următorul traseu: Pitești- Vâlcea- Govora- Bunești- Costești- Horezu- Slătioara- Milostea- Polovragi- Baia de Fier- Cernadie- Novaci- Rânca.

Citește și: A căzut de pe munte în timp ce încerca să își facă o poză. Un bărbat din Argeș s-a prăbuși în gol pe Transfăgărășan

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

Novaci este punctul de plecare către Transalpina, iar pe parcursul fiecărui kilometru circulat, priveliștea începe să devină tot mai spectaculoasă. Prima localitate în care vor trece românii ce își doresc să observe drumul Transalpina este Rânca, iar drumul de 20 de minute dintre cele două localități scot la suprafață primele serpentine pentru care este cunoscut drumul.

Obârșia Lotrului este a doua comuno pe care românii o vor descoperi pe parcursul drumului Transalpina, unde oamenii se vor bucura de peisaje montane spectaculoase.

A treia oprire a turiștilor poate fi la Lacul Oasa, urmată de Dobra (Sugag) și Saliste.

Obiective turistice pe Transalpina

Transalpina nu este apreciat doar pentru extraordinarele serpentine pe care pasionații de adrenalină le testează în fiecare an, dar și pentru obiectivele turistice pe care le pune la dispoziție pentru pasionații de natură. Mănăstirea Polovragi are peste 500 de ani, iar pictura este de tradiție bizantină, în frescă, realizată în vremea lui Constantin Brâncoveanu, ceea ce o face perfectă pentru pasionații de arhitectură.

Peștera Muierilor este prima peșteră electrificată de români, iar turiștii pot vizita partea superioară a peșterii, ce se află la 40 de metri față de cel mai jos nivel al văii. Această vizită se va desfășura alături de un grup de oameni însoțiți de un ghid ce o să explice cum s-au format stalagmitele, stalactitele și coloanele, niște depuneri de calcar cu forme impresionante, potrivit travelholyc.com.