Transalpina face parte din lista drumurilor simbolistice pentru România, iar acesta Oltenia de Transilvania, fiind considerat cel mai înalt drum cu acces rutier din țară, ajungând la 2.145 de metri. Cel mai înalt punct al drumului Transalpina este la Pasul Urdea. Iată care este traseul pe care oamenii trebuie să îl urmeze pentru a ajunge la Transalpina.
Cel mai scurt traseu din București către Transalpina
Românii se bucură în fiecare vară de lunile în care drumul Transalpina este deschis publicului, iar cu mașina, cei din București pot ajunge în maxim 5 ore, în cazul în care își doresc să aibă și câteva pauze să admire priveliștile de pe drum, dar și în situația în care este trafic. Cea mai scurtă rută pentru a ajunge în Transalpina din București, doritorii trebuie să parcurgă următorul traseu: Pitești- Vâlcea- Govora- Bunești- Costești- Horezu- Slătioara- Milostea- Polovragi- Baia de Fier- Cernadie- Novaci- Rânca.
Novaci este punctul de plecare către Transalpina, iar pe parcursul fiecărui kilometru circulat, priveliștea începe să devină tot mai spectaculoasă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Obârșia Lotrului este a doua comuno pe care românii o vor descoperi pe parcursul drumului Transalpina, unde oamenii se vor bucura de peisaje montane spectaculoase. A treia oprire a turiștilor poate fi la Lacul Oasa, urmată de Dobra (Sugag) și Saliste.
Obiective turistice pe Transalpina
Transalpina nu este apreciat doar pentru extraordinarele serpentine pe care pasionații de adrenalină le testează în fiecare an, dar și pentru obiectivele turistice pe care le pune la dispoziție pentru pasionații de natură. Mănăstirea Polovragi are peste 500 de ani, iar pictura este de tradiție bizantină, în frescă, realizată în vremea lui Constantin Brâncoveanu, ceea ce o face perfectă pentru pasionații de arhitectură.
Peștera Muierilor este prima peșteră electrificată de români, iar turiștii pot vizita partea superioară a peșterii, ce se află la 40 de metri față de cel mai jos nivel al văii. Această vizită se va desfășura alături de un grup de oameni însoțiți de un ghid ce o să explice cum s-au format stalagmitele, stalactitele și coloanele, niște depuneri de calcar cu forme impresionante, potrivit travelholyc.com.