Tratament coronavirus: ce pastile primesc in Romania cei infectati cu coronavirus care sunt internati in spital

Author: B.M.
Tratament coronavirus: ce pastile primesc in spital cei infectati

Tratament coronavirus: in ce consta in Romania tratamentul pe care medicii il administreaza persoanelor infectate cu coronavirus.

Epidemia de coronavirus ia amploare si in Romania. Pana in prezent autoritatile au comunicat 576 de cazuri; in acelasi timp peste 5.000 de persoane sunt in carantina iar alte 72.000 sunt izolate la domiciliu si monitorizate.

Cazurile grave sunt internate in spital, unde primesc un tratament specific, stabilit de doctori.

Tratament coronavirus: ce pastile primesc persoanele infectate

Tratament coronavirus: ce pastile primesc in spital cei infectati

Schema de tratament de mai jos este stabilita de specialistii in boli infectioase de la Institutul Matei Bals. Astfel, potrivit adevarul.ro, pacientii infectati asimptomatic primesc zilnic, timp de 10 zile, cate doua capsule de Kaletra. Medicamentul este administrat de doua ori pe zi.

Cei care au forme usoare ale simptomelor primesc in plus de doua ori pe zi, timp de cinci zile, o pastila de Tamiflu.

In conditiile in care simptomele sunt mai grave si se instaleaza pneumonia, bolnavii primesc suplimentar, timp de 5 zile, un medicament numit Plaquenil.

Cei care au forme extrem de severe ale bolii primesc in plus Methylprednisolon pe o perioada intre 5 si 20 de zile, in functie de evolutia starii de sanatate.

Nu in ultimul rand, pacientii de peste 70 de ani care prezinta usoare simptome respiratorii pot primi Remdesivir ca tratament.

Citeste si: Fumatorii sunt mai expusi la coronavirus si ajung la terapie intensiva de trei ori mai des decat nefumatorii

Citeste si: Coronavirus Romania- Stocurile de alimente sunt suficiente

Citeste si: Clorochina: ce este clorochina, substanta despre care se spune ca omoara coronavirusul

Tratament coronavirus: cand este externat un bolnav infectat cu coronavirus

Tratament coronavirus: ce pastile primesc in spital cei infectati

Potrivit protocolului terapeutic de la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", o persoana care a fost infectata cu coronavirus este externata in momentul in care rezultatele a doua teste recoltate la interval de 24 de ore sunt negative.

In plus pacientul trebuie sa aiba o valoare normala a temperaturii in ultimele 3 zile, iar daca a avut si probleme respiratorii radiografia trebuie sa indice ca boala este in regres.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Acelasi protocol prevede ca toti pacientii externati sa stea obligatoriu izolati la domiciliu timp de 14 zile, sa nu paraseasca locuinta pentru niciun motiv si sa aiba un contact redus cu membrii familiei.

Iata documentul integral:

Recomandari Tratament Si An... by Web Adevarul on Scribd

Citeste si: Ce urmează după Coronavirus? Verdict crunt venit de la vârful lumii diplomatice

Tratament coronavirus: noi masuri luate in spitale

Un nou ordin anuntat de Ministrul de Interne Marcel Vela presupune o serie de schimbari la nivelul spitalelor, autoritatile incercand sa pregateasca sistemul medical pentru situatia in care numarul persoanelor infectate cu coronavirus va creste.

Incepand cu data de 24 martie, timp de 14 zile, in spitale vor fi luate urmatoarele masuri:

- se suspenda internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti, care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate;

- se suspenda consultatiile programate si programabile, in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private;

- in termen de 48 de ore, de la intrarea in vigoare a ordinului, se externeaza toti pacientii care nu reprezinta urgente si care nu necesita obligatoriu acordarea ingrijirilor medicale in spital;

- conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului si a permanentei personalului, prin introducerea activitatii medicale in regim de ture si garzi, fara afectarea salarizarii personalului.