Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023. Iată categoriile ce pot beneficia de acestea

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 sep 2023, 10:56

Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023

Sursa: freepik

Românii ce dispun de tichetele oferite de stat vor putea beneficia de tratamente balneare gratuite în anul 2023.

Românii ce își doresc să facă diferite tratamente balneare în țara noastră pot beneficia de gratuitate dacă dispun de tichetele primite de la stat. Sunt patru astfel de locații pentru persoanele ce se încadrează în aceste categorii.

Citește și: Veste bună pentru pensionari! Aceștia pot beneficia gratuit de un sejur all inclusive de 12 zile

Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023

În țara noastră se află patru centre ce pot trata gratuit persoanele care beneficiază de aceste tichete din partea statului, iar criteriile nu s-au modificat față de anii trecuți. Persoanele ce pot beneficia de tratamente balneare gratuite în cele patru stațiuni din țară ce primesc tichetele din partea statului sunt pensionarii. Și persoanele ce au o asigurare de sănătate valabilă vor avea parte de o ofertă specială, plătind doar 50% din suma inițială.

Cele patru stațiuni la care pensionarii primesc gratuitate sunt Amara, Neptun, 1 Mai și Căciulata, iar criteriile pe care persoanele interesate trebuie să le îndeplinească nu s-au modificat față de anii trecuți. Pentru ca pensionarii să beneficieze de această gratuitate a tratamentelor balneare trebuie ca veniturile brute lunare să nu fie mai mari decât salariul mediu brut pe economie, altfel prețul va fi achitat integral.

Românii ce nu au beneficiat în ultimii doi ani de tichete de gratuitate pentru tratamentele balneare au primit zece puncte, iar persoanele ce au beneficiat de aceste bilete nu au primit puncte. Punctele acestea se oferă în funcție de câteva criterii, frecvența cu care oamenii s-au bucurat de bilete pentru tratamente balneare gratuite, categoria de pensie și cuantumul total brut al drepturilor de pensie.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunțul momentului pentru pensionari! Aceștia vor primi noi vouchere de la stat până pe 4 septembrie

Cum se vor elibera tichetele balneare din partea statului în anul 2023?

Reprezentanții Casei Județene de Pensii au anunțat și care este modul prin care pensionarii vor putea beneficia de eliberarea acestor tichete pentru tratamente balneare gratuite, mai exact acestea vor fi anunțate telefonic fiecărui beneficiar.

Bugetul pentru tichetele tratamentelor balneare gratuite a fost unul mai mare față de anul trecut, de 200.000.000 de lei, relatează romaniatv.net

Românii ce își doresc să beneficieze de aceste tichete pentru tratamente balneare gratuite sau cu o reducere de 50% trebuie să depună o cerere la Casa de Pensii Teritorială, alături de alte documente obligatorii. Pensionarii ce dispun de gratuitate trebuie să prezinte și talonul de pensie pe care sunt înscrise drepturile de pensie, original și copie, dar și un bilet de trimitere de la medicul de familie. 

Pentru ca dosarul să fie complet, beneficiarii trebuie să completeze și o declarație pe propria răspundere pentru a anunța că nu obțin venituri din alte sisteme care nu sunt integrate sistemului public de pensii.

Citește și: Vești bune pentru pensionari! Se dau 2.600 de lei de persoană. Cum obtii banii și ce documente trebuie să depui

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.