Tratamentul varicelor fără bisturiu

Author: Ana Filip
Actualizat: 23 mar 2023, 01:30

Varicele reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică a venelor de la nivelul picioarelor cu aspect inestetic, care crează un mare disconfort fizic, iar în timp conduc la probleme serioase de sănătate.

Boala venoasă evoluează gradual și poate aduce o serie de complicații, de aceea trebuie intervenit la timp.

Varicele reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică a venelor de la nivelul picioarelor cu aspect inestetic, care crează un mare disconfort fizic, iar în timp conduc la probleme serioase de sănătate. Boala venoasă evoluează gradual și poate aduce o serie de complicații, de aceea trebuie intervenit la timp.

Persoanele care au varice se confruntă mereu cu următoarele simptome:

  • durere la nivelul picioarelor,
  • picioare grele, obosite, umflate,
  • crampe nocturne,
  • senzație de arsură, mâncărimi,
  • edem, furnicături, modificări de culoare a pielii de la nivelul picioarelor.

Din fericire, pentru toate aceste probleme există soluții- fie ca vorbim despre metode chirurgicale, fie despre metode minim-invazive cu terapii de ultimă generație: scleroterapie, terapia cu laser, radiofrecvență.

În cadrul Spitalului de Boli Cardiovasulare -Angiomedica pacienții pot efectua toate aceste intervenții cu bilet de trimitere în sistem de coplată (decontate parțial de CNAS). Deasemenea, în cadrul Spitalului Angiomedica pacienții beneficiază de supraveghere medicală continuă, echipamente medicale performante, conditii de spitalizare la standarde europene dar in primul rand  de o echipă de profesioniști. Mai multe aici https://www.spitalulangiomedica.ro/scleroterapia-varicelor/

Cum diagnosticam boala varicoasa ?

Varicele se vor diagnostica în urma unei evaluări efectuate de medicul specialist chirurgie vasculara cât și în urma analizelor de sânge și a ecografiei Doppler. Dacă pacientul nu dorește o intervenție chirurgicală, poate opta pentru o metodă de tratament modernă și minim-invazivă.

În prezent, în cadrul Spitalului de Boli Cardiovasulare -Angiomedica pacienții pot alege dintre cele trei tipuri de tratamente moderne și minim-invazive, în funcție și de cât de avansată este afecțiunea. Cea mai bună metodă este cea potrivită pacientului, iar ea este stabilită de medicul specialist în funcție de starea de sănătate a persoanei și de stadiul  bolii varicoase.

Scleroterapia varicelor

Aceste injecții sclerozante sunt de două tipuri: lichide și cu spumă. Medicul specialist va folosi un ac fin sau un cateter prin intermediul căruia va injecta o substanță în vena afectată. Prin injectare substanța va pătrunde în interiorul venelor care trebuie să se micșoreze, să se sclerozeze și varicele să dispară.

În cazul scleroterapiei cu spumă, metoda este asemănătoare cu injecția cu lichid, iar în vena afectată se introduce o spumă care conduce la închiderea sau opturarea prin diminuarea varicelui.

La Spitalul de Boli Cardiovasculare-Angiomedica poți rezolva problema varicelor prin intermediul scleroterapiei, în mai puțin de o oră în regim ambulator.

Reluarea activității profesionale se poate face rapid, dar pacientul va trebui să poarte un ciorap compresiv timp de câteva săptămâni.

Tratamentul endovascular cu laser sau radiofrecvență

Terapia laser a varicelor se bazează pe fasciculele luminoase pulsatile ale laserului care determină creșterea temperaturii peretelui vasului de sânge și în modul acesta îl închide. Printr-un cateter se acționează cu un laser vascular asupra vasului de sânge afectat. Acest tip de procedură se poate realiza ambulatoriu, cu anestezie locală sau generală.

Tratamentul varicelor cu radiofrecvență este cea mai căutată metodă de tratament fiind una minim-invazivă, cu durere minimă. Totodată este una dintre cele mai sigure proceduri prin modul ei de acțiune. Aparatul de radiofrecvență produce o energie termică care determină închiderea vasului afectat, fără cheaguri sau alte efecte post-operatorii. Tratarea varicelor prin radiofrecvență se realizează cu anestezie locală sau generală, ambulatoriu și cu ghidaj ecografic. Timp de două săptămâni după intervenție pacienții trebuie să poarte ciorapi speciali compresivi . Rezultatele sunt excelente deoarece rata de recidivă în cazul ablației cu radiofrecvență este foarte mică.

Nu lăsa varicele să îți afecteze viața și apelează chiar acum la specialiștii de la Spitalul de Boli Cardiovasculare -Angiomedica.

Boala venoasă cronică este o afecțiune inflamatorie, care evoluează gradual și care poate aduce o serie de complicații.

Medicii noștri vă stau la dispoziție cu programare la tel.  031.9995.

De 5 ani ne dedicăm inimilor pacienților noștri

În 2017, am deschis Spitalul de Boli Cardiovasculare-Angiomedica din dorința  de a salva și a crește calitatea vieții pacienților cu afecțiuni cardiovasculare. Până în prezent, am reușit să tratăm cu succes peste 27.000 inimi și am diagnosticat și tratat cu succes pacienți cu afecțiuni extrem de complexe ale sistemului vascular.

Ne-am concentrat pe calitatea actului medical – de la personal medical supra-specializat, aparatură ultra-modernă si am luat toate măsurile de prevenție și limitare a unuia dintre cele mai periculoase virusuri ale sec. XXI.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.