Tratamentul vindecător de cancer a început să fie testat pe oameni. Este o ,,pilulă distrugătoare de cancer’’

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 03 mai 2024, 01:50

A fost descoperit un tratament care distruge tumorile canceroase

Sursa: freepik.com

Cercetătorii americani au lucrat timp de 20 de ani la dezvoltarea medicamentului revoluționar. Acum, acesta a început să fie testat în SUA, aflându-se în stadiul de cercetare preclinică.

Pilula poate ,,anihila’’ tumorile solide, fără să afecteze celulele sănătoase din organism.

Citește și: Peste 1 milion de români suferă de boli rare. Află care sunt acestea

Cum acționează tratamentul în organism

Medicamentul este conceput de către o mare organizație americană de cercetare și tratare a cancerului, numită City of Hope.

Pastila poartă denumirea de AOH1996, iar aceasta are rolul de a ataca o variantă canceroasă a proteinei antigenul nuclear al proliferării celulare (PCNA).

Forma mutantă a PCNA este „critică” în etapa de replicare a AND-ului și de reconstrucție a totalității de „tumori în expansiune”.

Un profesor care și-a adus contribuția la dezvoltarea pilulei, Linda Malkas, a explicat, în termini simpli, acțiunea pe care o are medicamentul asupra cancerului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„PCNA este ca un terminal al unei mari companii aeriene cu mai multe porți de îmbarcare. (…) Pilula noastră distrugătoare de cancer este ca o furtună de zăpadă care închide un terminal principal al unei companii aeriene, oprind toate sosirile și plecările avioanelor care transportă celule canceroase.”

Citește și: ,,Nu voi mai putea munci niciodată, cancerule, ieşi din mine!”. Cum a aflat Rona Hartner că suferă, din nou, de cancer

Ce s-a descoperit în urma studiilor pilulei

Dacă, în trecut, PCNA era considerată drept o proteină care nu putea fi tratată farmacologic, medicamentul celor de la City of Hope și-a demonstrat eficiența în tratarea celulelor derivate din mai multe tipuri de cancer, precum cele: de col uterin, de piele, la sân, de prostată, ovarian, la creier și la plămâni.

Chiar dacă rezultatele testelor s-au arătat promițătoare, până în prezent AOH1996 a oprit dezvoltarea tumorii doar în celule animale. Însă, cu toate acestea, efectele medicamentului vor fi, în curând cercetate clinic și asupra organismelor umane.

Cercetătorii își doresc ca, prin noul studiu, să conceapă tratamente care să răspundă, în mod personalizat, la nevoile a diverși pacienți diagnosticați cu diferite tipuri și stadii de cancer.

Citește și: ,,Rugați-vă pentru mine” Rona Hartner, noi informații despre boala cruntă de care suferă. Ce șanse îi dau medicii

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.