Dar cum stim daca produsul pe care il alegem este cu adevarat autentic?
Ei bine exista cateva detalii care pot scoate la iveala calitatea unei bucati de cascaval.
Un cascaval autentic ar trebui sa sa aiba o structura echilibrata, uniforma, sa nu fie fisurat sau cu depuneri care sa indice ca ar fi fost tinut in conditii inadecvate.
Cum recunoastem cascavalul contrafacut:
- Testul unghiului de 90 de grade: Scoateti cascavalul din frigider si lasati-l pana cand ajunge la temperature camerei. Taiati o felie si indoiti-o de la jumatate, astfel incat sa formati un unghi de 90 de grade. Un cascaval de calitate va fi elastic si nu se va rupe la indoire. Altfel, vorbim despre produse contrafacute.
- Cascavalul nisipos, faramicios, care se rupe usor nu ar trebui consumat. Aceste tipuri de cascaval sunt, de cele mai multe ori, facute din ulei de palmier, lapte praf, coloranti si potentatori de gust.
- Un cascaval mult prea elastic, gumos, care se comporta ca o plastilina daca este strans intre degete ar trebui sa ne ridice, iarasi, niste semen de intrebare.
- Ingredientele urmatoare nu trebuie sa apara pe eticheta unui cascaval autentic: ulei de palmier, soia, lapte praf, stabilizatori, conservanti, coloranti, potentatori de gust etc.