Trecem la ora de iarnă în ultimul weekend din octombrie 2023: Cum trebuie să potrivim ceasurile. Vom dormi mai mult

Autor: Bianca Vidoi

România se pregătește pentru trecerea la ora de iarnă, modificare ce are loc în ultimul weekend din octombrie 2023.

Ultimul weekend din luna octombrie a anului 2023 va avea în componența sa cea mai lungă zi din anul acesta, iar motivul este pentru că România va trece la ora de iarnă, astfel vom reuși să dormim mai mult.

Citește și: România va trece la ora de iarnă spre finalul lunii octombrie. Această tranziție are un rol foarte important, dar și un impact major asupra organismului

Trecem la ora de iarnă în ultimul weekend din octombrie 2023

România va trece la ora de iarnă în acest weekend din octombrie 2023, mai exact în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie, atunci când ceasurile românilor vor fi date înapoi cu o oră. În ultimul weekend din luna octombrie, ora 4:00 devine ora 3:00, astfel românii vor avea parte de cea mai lungă zi din anul acesta și o oră în plus de somn.

Ziua de duminică, 29 octombrie 2023, va fi cea mai lungă din anul în care ne aflăm, având 25 de ore după trecerea la ora de iarnă ce are loc în ultimul weekend din luna octombrie. Această schimbare a orei are loc de două ori pe an, astfel încât să putem utiliza cât mai multă lumină naturală. Următoarea zi în care ora se va schimba va fi la data de 31 martie 2024, atunci când ceasul se va da înainte, astfel ziua va fi mai mică.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru persoanele ce nu sunt sigure dacă schimbarea orei are loc automat la telefon este necesar să intre la setările telefonului pentru a verifica dacă este bifată opțiunea care sincronizează ora cu cea a rețelei.

În cazul persoanelor ce dețin cazul smartphone-uri, indiferent dacă au sistem de operare iOS sau Android, această grijă nu există.

Citește și: România trece la ora de iarnă! La finalul lunii octombrie se dă ceasul cu o oră înapoi

Există țări ce nu mai schimbă ora în 2023

În ultimul weekend din luna octombrie, ora 4:00 devine ora 3:00, mai exact va avea loc trecerea României la ora de iarnă, în noaptea de sâmbătă, 28 octombrie, spre duminică, 29 octombrie.

Această modificare are loc și în alte țări din Uniunea Europeană, dar și în Statele Unite ale Americii, însă pentru cea din urmă, se va trece la ora de iarnă în noaptea de 4 spre 5 noiembrie. 

Există însă și țări ce au decis să nu mai schimbe ora de două ori pe an, astfel au decis ca ceasul să nu se mai dea înapoi cu o oră în ultimul weekend din octombrie, iar printre acestea se numără Franța, Portugalia, Cipru și Polonia.

La polul opus se află Finlanda, Danemarca sau Țările de Jos, ce au decis să nu mai schimbe ora de două ori pe an, dar să rămână la ora de iarnă. Există totuși și țări ce continuă să schimbe ceasul de două ori pe an, în primăvara anului și la șase luni după, toamna, iar printre aceste țări se numără și Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar și Yemen. 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.