Potrivit unui studiu realizat de Penn State University College of Medicine din Pennsylvania, trei alimente ar putea să vă scurteze viața și ar fi bine să le eliminați din alimentație.
Trei alimente pe care nu trebuie să le consumați sub nicio formă. Sunt nocive pentru inimă și vă scurtează viața
Dacă carnea de vită, puiul și produsele lactate fac parte în mod regulat din alimentația ta, atunci ar fi timpul să faci câteva schimbări în alimentație.
Deși carnea de vită, puiul și lactatele conțin aminoacizi cu sulf, pericolul cel mai mare, potrivit studiului, dacă consumați în cantități mari acești acizi, este că puteți dobândiți boli cardiovasculare, care pot avea un rezultat fatal, notează EatThis, potrivit descoperă.ro.
Potrivit analizei cercetătorilor, rezultatele arată că cei care consumă o cantitate dublă de aminoacizi cu sulf considerată rezonabilă, ”au avut un risc anual cu 12% mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară și un risc cu 28% mai mare de a muri din cauza acestei afecțiuni pe parcursul
De asemenea, au observat că cea mai mare parte a aminoacizilor cu sulf provenea din alimente precum carne de vită, pui și lactate.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Așadar, cercetarea evidențiază faptul că dietele bogate în proteine animale, mai exact aminoacizii care conțin sulf din carne, pui și lactate, sunt legate de o sănătate mai precare.
Citeste si: Dieta Lidiei Fecioru.Cum a slăbit 30 de kilograme într-un timp record
Cum trebuie să arate o alimentație sănătoasă
Potrivit studiului, cercetătorii recomandă o dietă sănătoasă pentru inimă, care să includă mai multe fructe și legume.
”Studiul arată, de asemenea, că o dietă sănătoasă pentru inimă ar trebui să includă mai multe fructe și legume și proteine vegetale, cum ar fi fasolea și nucile, în loc de carne și lactate”, spune nutriționista Lisa Young, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim.
”Cu toate acestea, nu trebuie să eliminăm în totalitate alimentele bogate în aminoacizi cu sulf, cum ar fi carnea și lactatele, dar ar trebui să ne concentrăm pe crearea unor modele alimentare sănătoase”, concluzionează