Trei drone rusești s-ar fi prăbușit pe teritoriul țării noastre! „Au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România”. Incidentul vine în urma a două mesaje RO-Alert, transmise la Tulcea

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 25 iul 2024, 13:10

Trei drone au dispărut pe teritoriul României

Sursa: debraila.ro; Unsplash

Potrivit unui comunicat al forțelor aeriene ucrainene, trei dintre dronele rusești care au atacat portul Ismail noaptea trecută au traversat frontiera Ucrainei cu România.

În cursul nopții trecute, forțele ucrainene au reușit să neutralizeze 25 din cele 38 de drone rusești lansate asupra teritoriului lor. În județul Tulcea, locuitorii au primit, din nou, mesaje RO-Alert, prin care au fost avertizați cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, ca urmare a atacurilor din apropierea graniței cu Ucraina.

Momentan nu se știe unde s-au prăbușit dronele care au dispărut pe teritoriul României

Alertele au fost emise de autoritățile române în ultimele două nopți, în special pentru nordul județului Tulcea. Rolul lor a fost de a preveni populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

„Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa şi centrul Ucrainei”, a transmis Mîkola Oleşciuk, comandantul forțelor aeriene din Ucraina, citat de Reuters.

De asemenea, acesta a declarat că trei dintre dronele rusești care au fost trimise în bombardamentele de pe granița Ucrainei cu România s-au pierdut după ce au trecut granița spre țara noastră: „Au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România”.

Citește și: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”. Este a doua oară, în 24 de ore, când oamenii din Tulcea primesc acest mesaj RO-Alert

Regiunea Odesa, din Ucraina, aflată la câteva sute de metri de teritoriul românesc, a fost atacată pentru a doua noapte consecutivă. În principal, portul Ismail, de pe Dunăre, a fost ținta atacurilor Rusiei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Autoritățile române caută dronele dispărute după ce au trecut granița Ucrainei cu România

În noaptea de miercuri spre joi, Ministerul Apărării Naționale a trimis imediat două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de la Baza 86 Aeriană Borcea, pentru a supraveghea situația aeriană. De asemenea, în zona localității Plauru au fost întreprinse cercetări pe teren, în vederea căutării unor posibile obiecte zburătoare prăbușite pe teritoriul țării noastre, însă, până în acest moment, autoritățile nu au găsit nimic de felul acesta.

Conform sursei citate, guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a raportat că două persoane au fost rănite când resturi de drone au lovit o locuință în districtul Ismail. În capitala Kiev și în regiunea Jîtomîr, autoritățile locale au confirmat atacuri similare cu drone.

Guvernatorul regiunii Jîtomîr a menționat că sistemele de apărare aeriană au interceptat majoritatea celor 10 drone, însă resturile acestora au provocat daune semnificative, avariind 10 case particulare și o instalație de infrastructură.

Citește și: Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

La Kiev, șeful administrației militare, Serhii Popko, a declarat că dronele au atacat din mai multe direcții, dar toate au fost distruse de forțele de apărare aeriană. Nu au fost raportate pagube sau victime în capitala Ucrainei.

 


Roberta regretă despărțirea de Sebastian, însă nu vrea să audă de o posibilă împăcare! Iată cum a reacționat fostul ei partener!