Există însă numeroși factori care pot afecta sănătatea cutanată și astfel întregul organism are de suferit. Drept urmare, pielea are nevoie, la rândul ei, să fie protejată.
Pe lângă o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat, rutina de îngrijire joacă un rol important în menținerea pielii puternice. Alegerea produselor cosmetice nu este o misiune facilă, întrucât, în prezent, există numeroase opțiuni pentru îngrijirea pielii. Pentru a lua cele mai bune decizii, este recomandat un consult de specialitate.
Însă, există câteva aspecte care sunt utile în alegerea produselor potrivite pentru îngrijirea pielii, indiferent de tipul de ten sau de afecțiunile cutanate de care suferi. De pildă, produsele fără parfum, care nu obturează porii, nu irită și nu usucă pielea sunt indicate. În acest sens, o soluție este folosirea unor produse cosmetice cu extracte naturale pentru ingrijirea pielii.
Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva ingrediente naturale pe care le poți adăuga în rutina de îngrijire a pielii, astfel încât să ai un ten hidratat și luminos la orice vârstă.
Aquaphyline
Aquaphyline este un extract natural, extras din panseluța sălbatică (Viola Tricolor). Având proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, Aquaphyline protejează pielea de efectul dăunător al radicalilor liberi din mediu, responsabili, printre altele, cu îmbătrânirea prematură a pielii.
Factorii dăunători pot afecta colagenul și elastina, două proteine care oferă pielii rezistență și elasticitate.
Aquaphyline este un inductor de hidratare, cu un puternic efect hidratant. Printr-o hidratare intensă și de durată, pielea își păstrează aspectul tânăr și poate lupta mai bine împotriva radiațiilor ultraviolete, a frigului, a vântului și a aerului uscat.
Bakuchiol
Bakuchiol este un ingredient natural de îngrijire a pielii, extras din frunzele și semințele plantei Psoralea corylifolia.
Datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare și antibacteriene, bakuchiol este utilizat în produsele cosmetice antiaging și pentru tratarea acneei.
Bakuchiol stimulează producția de colagen, ceea ce duce la estomparea liniilor fine și a ridurilor, precum și la uniformizarea texturii pielii.
Acest ingredient natural este, de asemenea, o alternativă eficientă la retinoizi pentru tratarea acneei. Cu un puternic efect hidratant și mult mai bine tolerat de piele decât retinoizii, care sunt mai iritanți, bakuchiol și-a dovedit eficiența în tratarea acneei, mai ales când este combinat cu un agent de exfoliere, precum acidul salicilic.
Mimosa Tenuiflora
Mimosa Tenuiflora este un ingredient natural, folosit, cu precădere, pentru tratarea și vindecarea rănilor, arsurilor solare și a unor afecțiuni ale pielii.
Mimosa Tenuiflora este un arbore peren, originar din America Centrală și de Sud, cunoscut și sub denumirea „arborele pielii“.
Având proprietăți antibacteriene, de calmare și de regenerare celulară, Mimosa Tenuiflora este un ingredient utilizat în produsele cosmetice antiîmbătrânire, dar și în cele care tratează semnele leziunilor și arsurilor pielii.
Extractul de Mimosa Tenuiflora contribuie la menținerea sănătății cutanate, având numeroase beneficii asupra pielii, respectiv previne deteriorarea celulară, menține pielea hidratată, are proprietăți antiseptice, astringente, antiinflamatoare, antifungice și antimicrobiene, stimulează coagularea sângelui, este eficient în susținerea producției de colagen și are proprietăți reparatoare asupra epidermei.
Pentru a avea o piele sănătoasă și luminoasă cât mai mult timp, este important să adopți un stil de viață sănătos, ceea ce înseamnă dietă echilibrată, somn de calitate și nivel redus de stres. În același timp, respectarea rutinei de îngrijire a pielii și alegerea produselor cosmetice adecvate nevoilor tenului reprezintă o necesitate. Ingredientele naturale pot contribui la stimularea producției de colagen, cea mai importantă proteină a pielii, reducând astfel riscul îmbătrânirii premature a pielii. Totodată, extractele din plante și-au dovedit eficiența în tratarea unor afecțiuni comune ale pielii, precum acneea.
Sursă foto: Freepik