Trei minori sunt acuzați că și-au omorât un vecin pentru a îi fura bicicleta. Bărbatul de 81 de ani a mers să taie via

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 dec 2023, 00:25
Trei minori sunt acuzați că și-au omorât un vecin pentru a îi fura bicicleta
Sursa: PixaBay

Trei copii, de 9, 10 și 15 ani sunt suspectați pentru moartea unui bărbat de 81 de ani din localitatea Căldărăști, județul Buzău.

Polițiștii au fost contactați de un localnic din localitatea Căldărăști, județul Buzău, după ce acesta a descoperit corpul neînsuflețit al unui bărbat de 81 de ani.

Citește și: Zbor plin de emoţii! Un avion a aterizat de urgenţă la Otopeni după ce pilotul a leşinat

Trei minori sunt acuzați că și-au omorât un vecin pentru a îi fura bicicleta

Bătrânul de 81 de ani a fost descoperit fără viață și dezbrăcat pe un câmp din localitatea Căldărăști, județul Buzău. Bărbatul a plecat la câmp pentru a tăia via, iar cei trei minori de 9, 10 și 15, l-ar fi urmărit după ce acesta a plecat de acasă, iar când acesta se afla cât mai departe de sat, cei trei au găsit oportunitatea de a îl omorî în bătaie. 

Se crede că bătrânul ar fi trecut prim momente de groază, cei trei minori l-ar fi legat de mâni, de picioare, de gât, l-ar fi târât pe câmp și i-ar fi pus pământ în gură, potrivit fiicei bărbatului decedat. Bărbatul de 81 de ani a fost descoperit dezbrăcat, iar cei trei minori suspectați nu se aflau la locul faptei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cei trei băieți ce au realizat fapta tragică provin din familii monoparentale, iar motivul crimei ar fi fost furtul unei biciclete. Vecinii spun că sunt îngroziți de acest eveniment, mai ales pentru că cei trei băieți obișnuiau să îl viziteze des pe domnul Samoilă, ba chiar îl ajutau la treburile din curte.

Citește și: O locomotivă a intrat în vagonul unui tren de pasageri. Conductorul trenului a murit în urma incidentului

Legea pentru minori este permisivă în aceste cazuri

Potrivit codului penal, minorii, în special cei de sun 14 ani, nu pot răspunde penal pentru infracțiunile pe care le fac. Nici minorul de 15 ani nu va primi o sentință mai dură pentru incidentul ce a avut loc, decât dacă se demonstrează că nu avea discernământ la momentul comiterii faptei.,, Pentru a putea fi pedepsit cu o pedeapsă privativă de libertate, trebuie stabilit prin expertiză medico legală psihiatrică faptul că el avea discernământ la momentul comiterii faptei."

, potrivit criminalistului Dan Antonescu.

Dacă se poate dovedi că băiatul cel mare a avut discernământ în momentul incidentului, acesta va fi transportat în unul din cele patru centre de detenție din România. 

Citește și: S-a internat cu o infecție la măsea și a murit două luni mai târziu. Familia tânărului îi acuză pe medici

Surse: observatornews.ro, antena3.ro

 

Taguri: