TREI motive pentru care ar fi indicat să îți faci un meniu săptămânal

Author: Madalina Maftei

Tu te-ai gândit vreodată de ce ar fi indicat să îți stabilești un meniu săptămânal? O astfel de decizie ar putea nu doar să îți creeze un confort, ci ți-ar putea aduce și câteva beneficii. Ai putea deveni o persoană mai organizată, dacă este cazul, și ai putea acorda o atenție mai mare la modul în care îți împarți bugetul. În plus, trebuie să iei în calcul și sănătatea! În cele ce urmează, vei afla detaliat de ce ar trebui să iei o astfel de decizie.

Iată de ce ar trebui să îți pregătești un meniu săptămânal:

  • Mai înainte de toate, trebuie să te gândești la cât de mult timp petreci în bucătărie, pentru a-ți pregăti mesele. Un meniu complet ar trebui să conțină de la carne și produse lactate, până la fructe și legume. Mazărea, fasolea, cartofii, morcovii, țelina, roșiile, ciupercile, ceapa, ardeiul, rădăcinoasele nu trebuie să îți lipsească din alimentația ta, iar legume poți achiziționa direct de la Auchan.ro, având posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată, de la cele proaspete și congelate, până la legume bio sau amestecuri de legume care pot fi gătite rapid și ușor direct la tine acasă.
  • Pe de altă parte, atunci când îți pregătești din timp un meniu pentru câteva zile, vei cunoaște exact bugetul pe care îl vei aloca produselor alimentare. Este un aspect esențial, peste care nu trebuie să treci cu vederea. Un meniu sănătos și gustos poate fi pregătit direct acasă, pentru întreaga săptămână, în doar câteva ore. Nu doar că nu îți vei mai pierde mult timp în bucătărie, dar nici bugetul tău nu va fi afectat. Dacă știi că trebuie să te încadrezi într-o anumită sumă, când vine vorba despre cumpărături, atunci ar fi indicat să îți faci o listă cu produsele pe care le consumi în mod normal. Apoi, gândește-te la trei rețete pe care să le abordezi, pentru următoarele zile.
  • Nu în ultimul rând, un astfel de meniu ar putea ajuta și la scăderea în greutate. Dacă vrei să aderi la un stil de viață sănătos și să consumi mai multe fructe și legume, atunci aceasta ar putea reprezenta o opțiune pe care să o abordezi. Trebuie să ai un meniu echilibrat în urma căruia organismul să își extragă vitaminele, mineralele și nutrienții necesari. Nu uita să introduci în alimentația ta semințele de in, floarea soarelui, susan sau chia, pentru a oferi organismului grăsimi sănătoase. Acestea pot fi consumate în salate. În plus, dacă alegi să îți faci un meniu săptămânal, în acest mod ai putea să cunoști nu doar gramajul alimentelor consumate, ci și numărul de calorii. Odată ce organismul se va obișnui cu acest stil de viață, atunci vei putea începe să scapi de kilogramele în plus.

Pe lângă toate motivele care au fost expuse anterior, specialiștii recomandă să nu faci excese de niciun fel. Nu uita faptul că, pe lângă o masă sănătoasă, trebuie să te hidratezi corespunzător. Alimentația joacă un rol important în viața ta și poate reprezenta un factor direct asupra modului în care te simți și asupra odihnei tale!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.