Trei pași pentru o renovare rapidă și ușoară a bucătăriei

Author: Oana Iosif

Există anumite schimbări pe care le poți face în locuința ta și care pot fi la fel de simple precum număratul până la trei - de exemplu, o renovare a bucătăriei în care să înlocuiești doar anumite elemente esențiale. Reamenajarea bucătăriei nu a fost niciodată mai ușoară, mai ales dacă știi cum să alegi produsele potrivite. Combină o baterie de bucătărie cu performanțe remarcabile, precum cele concepute pentru a economisi apă, cu o chiuvetă de bucătărie originală și cu finisaje rezistente. Dacă te gândești să modernizezi bucătăria, avem câteva propuneri care îți vor permite să aduci un nou aspect acestei încăperi, fără necesitatea unor lucrări de zidărie.

1. Optează pentru o chiuvetă din granit

Dacă vrei să renovezi bucătăria fără griji, chiuveta este fără îndoială unul dintre cele mai simple elemente de inlocuit și, în același timp, va avea cel mai mare impact asupra rezultatului final. De exemplu, dacă optezi pentru instalarea unei chiuvete de bucătărie din granit compozit, vei schimba complet designul interior prin introducerea unui element funcțional extraordinar. Alege o chiuvetă de bucătărie cu finisaj alb, negru sau crom, cu o textură naturală plăcută. Poate fi combinată cu mobilierul sau gresia, oferind în același timp o rezistență izbitoare la temperaturi ridicate, șocuri și produse abrazive.

Un model contemporan minimalist și extrem de calitativ este Hansgrohe Select 660, disponibil pe germanquality.ro. Chiuveta este realizată din granit SilicaTec: material inovator compus din 80% nisip de cuarț. Datorită porozității reduse, asigură suprafața netedă, termorezistentă (raze UV), rezistentă la zgârieturi și pete.

2. Instalează o baterie de bucătărie modernă

 

Alege o baterie bucatarie care să se potrivească cu finisajul chiuvetei. Deoarece există o mulțime de opțiuni precum alb, negru, bronz sau crom, nu încape îndoială că nu vei găsi un finisaj care să se integreze perfect. Pentru a conferi și un plus de funcționalitate, optează pentru o baterie de bucătărie cu duș extractibil, soluție ideală și confortabilă pentru a facilita curățarea vaselor și a alimentelor.

De exemplu, bateria de bucătărie cu duș extractibil și buton SmartControl, Grohe Zedra, aflată în portofoliul GQS German Quality este ideală pentru a oferi un upgrade bucătăriei tale. Caracteristicile și tehnologiile Grohe scot în evidență calitatea și ușurința în utilizare a acesteia. Finisajul perfect crom mat SuperSteel asigură o rezistență ridicată la zgârieturi și oferă un design elegant cu aspect de oțel inoxidabil.

3. Înlocuiește frigiderul actual cu un model de ultimă generație

Frigiderul este un element ce face parte din categoria electrocasnicelor mari. Așadar, fără îndoială acesta iese considerabil în evidență în orice bucătărie, datorită dimensiunilor. Optează pentru un nou model care să acapareze atenția și prin intermediul designului inovativ și al funcționalităților deosebite. Astfel, poți integra în bucătăria ta un frigider incorporabil, ce va conferi continuitate zonei de mobilier sau o combină frigorifică descrisă de un design extrem de actual, precum modelul de mai jos, Teka Maestro, disponibil pe germanquality.ro.

Așadar, poți conferi bucătăriei tale un aspect cu totul nou și deosebit prin simpla înlocuire a câtorva elemente de bază. Important este să alegi obiecte atemporale, care să se integreze perfect în stilul de amenajare existent.