Trei preoti romani, plecati in pelerinaj la moastele Sfantului Haralambie scandalizeaza Grecia

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:30

De la Sodoma si Gomora incoace, crestinismul chiar ca n-a mai auzit de-o intamplare mai socanta.

Din slujitori ai Domnului, trei preoti din Tara Oasului s-au transformat in hoti de moaste, in Grecia- in loc sa se-nchine la ramasite si sa le sarute ca toti crestinii, le-au bagat in buzunar cu gand sa fuga. Preotii nostri au venit la manastirea Mega Spileo cu un autocar turistic si cu un scop precis: sa fure mana Sfantului Haralambie.

Imbracati, probabil, in sutane tocmai ca sa nu atraga atentia, slujitorii Domnului au actionat cand le-a venit randul la racla: unul a luat mana si i-a pasat-o celuilalt, in timp ce al treilea ii distragea atentia paznicului.

Ar fi fost dusi acum daca monahul supraveghetor nu-i prindea in fapt si nu suna la politie.

Potrivit comunicatului dat de Patriarhia Romana, cei trei preoti cercetati de autoritatile elene fac parte din Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului. Imediat dupa scandal, autoritatile bisericesti le-au interzis sa mai imbrace sutana. Unul dintre ei slujeste, se pare, la o biserica din Negresti Oas. Cum Sfantul Haralambie e Izbavitorul Bolilor si-al Foametei, preotul o fi sperat ca devine eroul orasului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Ce-ar fi putut sa faca preotii cu moastele sfinte? In Romania, ramasitele sfinte sunt aducatoare de bani. Celor trei, Mana Sfantului Haralambie le-a adus numai probleme. Cel mai probabil, cei trei preoti vor fi trimisi in Romania pentru a fi pedepsiti.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.