Retete de post pentru cele mai gustoase mese in familie
1.Ciorba de burta din ciuperci pleurotus
Ingrediente Ciorba de „burta” cu ciuperci pleurotus
-o ceapa;
– 4 cartofi;
– 1 morcov;
– 1 pastarnac;
– o radacina de patrunjel;
– 1/2 radacina de telina;
– 1 ardei gras sau ardei pus de toamna la congelator;
– 4-5 ciuperci pleurotus;
– 3-4 linguri granule de tapioca;
– zeama de la 2 lamai;
– patrunjel verde, marar verde, leustean verde;
–
– ulei de masline;
– 100 g rosii pasate;
-sare dupa gust;
– baza de legume bio.
Mod de preparare Ciorba de „burta” cu ciuperci pleurotus
Curatam legumele si le taiem dupa cum ne place sau suntem obisnuite.
Se pun intr-o oala si se trag in ulei de masline legumele, fara ciuperci, si fara rosiile pasate.
Se adauga rosiile pasate si ciupercile taiate fideluta. Tot atunci adaugam si margelutele de tapioca. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de oala, sfatuieste o gospodina, potrivit sfatulparintilor.ro
Dupa ce au fiert toate, se opreste focul.
Se pun si verdeturile taiate marunt.
2.Sarmale in foi de vita cu praz si ciuperci
Ingrediente Sarmale in foi de vita cu praz si ciuperci
1 kg ciuperci
1/2 kg praz
frunze de vita
100 gr orez
100 gr bulion
1 legatura marar
2 linguri malai
sare, piper
cimbru, boia
Mod de preparare Sarmale in foi de vita cu praz si ciuperci
Tocam prazul si ciupercile cat mai marunt. Prazul il calim in putin ulei pana se inmoaie, apoi adaugam ciupercile si le calim si pe ele putin.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Adaugam orezul, mararul tocat marunt, bulionul si condimentele si mai lasam pe foc 10-15 minute. Adaugam apoi malaiul, omogenizam si lasam sa se raceasca. Frunza de vita o oparim cu apa fiarta si o lasam apoi sa se scurga. Pe frunza de vita punem o lingurita de umplutura si impachetam sarmaluta avand grija sa fie bine stransa la capete.
Punem pe fundul oalei cateva frunze de vita apoi asezam sarmalele. Adaugam 2 linguri bulion, acoperim cu cateva frunze de vita, punem apa cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic.
3.Placinta cu ciuperci
Ingrediente Placinta cu ciuperci
400 gr faina
200 ml apa calduta
7 gr drojdie
3 linguri ulei
1 lingurita sare
pentru umplutura:
2 conserve ciuperci (500 gr)
1 legatura ceapa verde
100 gr margarina
pentru uns:
100 gr margarina
Mod de preparare Placinta cu ciuperci
Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa calduta si uleiul si omogenizam. Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cat sta aluatul la dospit pregatim umplutura. Punem margarina taiata cubulete intr-o craticioara si adaugam ceapa verde tocata marunt si ciupercile bine scurse. Lasam pe foc pana incep sa se inmoaie ciupercile.
Dam deoparte sa se raceasca.
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina (diametru tava 28 cm). Lasam 15-20 minute la dospit apoi o ungem cu margarina topita si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata.
Adaugam cealalta foaie introducand lateralele dedesupt unindu-le cu prima foaie. Ungem suprafata si lateralele cu margarina topita.
Dam la cuptor (incalzit in prealabil) pana se rumeneste.
O lasam sa se raceasca putin apoi o taiem.
Citeste si: Cum sa ne crestem imunitatea. Dr. Monica Pop ofera solutia
Citeste si: Dieta sanatoasa. Ce alimente include o dieta sanatoasa
Citeste si: Paine fara framantare: cum faci rapid paine in casa