Vă prezentăm mai jos trei rețete pe care să le încercați dacă aveți resturi de cozonac de la masa de Paște. Rețetele nu sunt complicate, iar noi vă promitem că veți obține deserturi rapide și gustoase din cozonacii rămași de la Paște.
Rețetă de prăjitură din resturi de cozonac
Prima rețetă propusă de noi este cea a unei prăjituri din resturi de cozonac care v-a rămas de la masa de Paște.
INGREDIENTE necesare pentru prăjitura din resturi de cozonac
- resturi de cozonac vechi
- 200ml cafea la filtru
- 2 plicuri budincă ciocolată
- 900 ml lapte
- 6 linguri zahăr
- bomboane colorate pentru ornat
Citeste si: Ouă umplute de Paște- rețete rapide și gustoase. Sunt aperitivele perfecte de pregătit de Învierea Domnului
MOD DE PREPARARE prăjitura din resturi de cozonac
Cozonacul se rupe în bucăți și se pune apoi într-un castron.
Se toarnă cafeaua și se amestecă să se absoarbă bine.
Într-o tava se pun resturile de cozonac înmuiat și se nivelează.
Budinca se prepară conform indicațiilor de pe plic.
Se toarnă budinca caldă peste cozonac și se nivelează.
Se lasă la răcit și se pune în frigider pentru 2-3 ore.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Se ornează după preferință.
Biluțe din resturi de cozonac
Cea de-a doua rețetă din resturi de cozonac de la Paște pe care o puteți încerca zilele acestea este rețeta de biluțe din resturi de cozonac. Simplă și rapidă, veți obține un desert gustos atât pentru copii cât și pentru adulți.
INGREDIENTE necesare pentru biluțe din resturi de cozonac
- 800 gr-1 kg cozonac
- 3 linguri de cacao
- 200 ml lapte sau apă
- 100 g unt sau margarină
- esența de rom sau vanilie
- 2 cubulețe de ciocolată de menaj
- nucă de cocos pentru decor
MOD DE PREPARARE biluțe din resturi de cozonac
Se rupe cozonacul.
Cacao, apa, untul și ciocolata se pun pe foc pana se topesc.
Se lasă puțin la răcit, apoi se pune esența și se toarnă peste resturile de cozonac.
Amestecăm până obținem o pastă omogenă.
Se fac apoi biluțe care se dau prin nucă de cocos.
Se păstrează la frigider.Citeste si: Drob gustos fără carne. Rețete rapide și delicioase pentru masa de Paște
Rețetă de salam din resturi de cozonac
Cea de-a treia rețetă delicioasă pe care v-o propunem este o rețetă de salam din resturi de cozonac, al cărei gust este de-a dreptul delicios.
INGREDIENTE necesare pentru salam din resturi de cozonac
- 500 gr resturi de cozonac
- 200 gr ciocolata neagră sau albă, în funcție de preferințe
- 250 gr glazură de ciocolată
- 150 ml smântână dulce
- 60 gr migdale feliate sau semințe de pin
MOD DE PREPARARE salam din resturi de cozonac
Rupeți resturile de cozonac în bucăți,apoi turnați smântâna bătută bine.
Topiți ciocolata la bain-marie,apoi o puneți peste resturile de cozonac și amestecați ușor până se încorporează.
Compoziția o puneți apoi într-o folie alimentară și îi dați forma unui salam.
Până încălzim glazura de ciocolată într-un vas așezat în apă caldă, puneți salamul la rece în frigider.
Se scoate salamul,se glazurează și se presară migdalele sau semințele de pin, pe care le prăjiți puțin înainte.
Sursă: bucătăraș.ro