Trei români luați de ape în Italia după ce au fost surprinși îmbrățișați: Salvatorii îi caută fără încetare după ce cotele râului, în mijlocul căruia se aflau, au crescut considerabil

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 iun 2024, 10:31

Trei tineri români au dispărut în Italia, după ce au fost luați de apele învolburate ale râului Natisone

Sursa: Captură YouTube

Trei tineri români au dispărut în Italia, după ce au fost luați de apele învolburate ale râului Natisone. Salvatorii îi caută neîncetat, sperând să îi găsească în viață.

Trei tineri români au fost luați de apele învolburate ale râului Natisone în Italia, declanșând o mobilizare masivă a echipelor de salvare. Autoritățile fac eforturi neîncetate pentru a-i găsi pe cele două fete și un băiat, a căror dispariție a avut loc pe fondul unor inundații devastatoare în regiunea Udine.

Trei tineri luați de ape în Italia

Tragedie în Italia din cauza inundațiilor! Trei tineri au fost luați de apele învolburate în regiunea Udine, după ce cotele râului Natisone, în mijlocul căruia se aflau, au crescut rapid.

Este vorba despre două fete și un băiat, a căror mașină, cu numere românești, a fost găsită în apropiere. Salvatorii îi caută fără încetare, sperând să îi găsească în viață.

Incidentul a avut loc în contextul unor puternice inundații provocate de ploile abundente din ultima perioadă. Ultimele imagini surprinse de trecători arată cei trei tineri îmbrățișați în mijlocul râului, neputând scăpa din calea puhoaielor. Deși pompierii au încercat să le arunce frânghii de salvare, curenții puternici i-au luat pe sus în doar câteva minute.

Potrivit presei italiene, cei trei tineri ar avea origini românești: o fată de 20 de ani, o alta de 23 de ani, care veniseră din România cu trei zile înainte pentru a-și vizita părinții stabiliți în Italia, și un băiat de 25 de ani, care locuiește în Udine. Motivul pentru care se aflau în râu nu este cunoscut.

Citește și: Boala de care suferea Bianca, proaspăta mămică decedată la Spitalul Județean din Suceava. Mesajul dureros postat de soțul ei pe o rețea socială: „Ne vom revedea, dragă mamă și soție”

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat și au luat legătura cu autoritățile italiene

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat sâmbătă dimineața că s-a autosesizat în urma informațiilor privind dispariția celor trei persoane, posibil cetățeni români. Reprezentanții Consulatului General al României la Trieste au luat legătura cu autoritățile italiene pentru a obține informații oficiale despre identitatea și cetățenia persoanelor dispărute.

Până acum, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia acestora, dar operațiunile de căutare și identificare sunt în curs de desfășurare.

Citește și: El este Romeo, bărbatul mort în Fetești după ce a încercat să-și construiască o bombă artizanală în propria locuință

Vremea severă face ravagii în Europa și India

Vremea severă nu a afectat doar Italia.

În Germania, ploi torențiale au provocat inundații și alunecări de teren, îngreunând traficul și provocând pagube semnificative. Meteorologii au emis avertismente pentru mai multe regiuni.

În India, valul de căldură extremă a făcut cel puțin 15 victime, cu temperaturi atingând 50 de grade Celsius în unele zone. Autoritățile au închis școlile și au avertizat asupra riscului crescut de deshidratare din cauza resurselor limitate de apă.

Salvatorii continuă căutările în speranța găsirii celor trei tineri dispăruți în Italia, iar autoritățile române rămân în contact cu cele italiene pentru a oferi asistență consulară. Între timp, vremea extremă continuă să afecteze diverse părți ale lumii, subliniind necesitatea pregătirii și răspunsului rapid la astfel de situații.