Trenurile Soarelui au început să circule spre litoralul țării. Problemele pe care călătorii le vor întâmpina pe traseu

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 16 mar 2024, 02:40

Trenurile Soarelui au început să circule de astăzi, 16 iunie

Sursa: Pexels.com

Trenurile Soarelui au început să circule de astăzi, 16 iunie, iar călătorii se vor întâlni, în vagoane, cu veșnicele probleme. Trenurile se vor îndrepta spre Delta Dunării și spre litoralul Mării Negre.

Trenurile Soarelui au pornit la drum, astăzi, 16 iunie. Cele mai multe trenuri vor face și 12 ore până la Mangalia, ceea ce înseamnă că și răbdarea va trebui să fie împachetată, nu doar hainele pentru plajă.

Trenurile Soarelui au pornit spre litoral și spre Delta Dunării

Persoanele care vor să meargă la mare sau în Delta Dunării, dar nu cu mașina o pot face cu trenul, însă drumul va fi mult mai lung în unele situații.

Directorul CFR Călători a recunoscut faptul că, până în Mangalia, se vor face între 10 și 12 ore.

De asemenea, trenurile sunt prevăzute cu vagon bar,  dar mare parte dintre ele sunt în reparație. Problemele cu temperaturile vor exista și ele, deoarece, locomotivele Diesel de pe ruta Constanța-Mangalia nu vor putea să climatizeze mai mult de zece vagoane.

38 de trenuri vor pleca dinspre București spre litoral, iar Directorul CFR Călători a anunțat că niciun colț din țară nu va rămâne nelegat cu litoralul țării.

Citește și: Accident ferovier violent în India! Peste 280 de persoane au murit, iar minim 900 sunt rănite

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Sunt 32 de trenuri care leagă ţara cu litoralul, sunt 38 de trenuri care leagă Bucureştiul cu litoralul, incluzându-le pe cele care vin din ţară şi trec prin Bucureşti.

Nu sunt mai puţine anul acesta, dar parte din cele de anul trecut care au circulat au rămas în programul permanent de circulaţie şi atunci nu au mai fost evidenţiate ca special pentru acest program (Trenurile Soarelui- n. r.).

Ceea ce a fost evidenţiat sunt trenurile care au fost luate şi modificate special pentru acest program. Practic, nu rămâne niciun colţ din ţară nelegat cu litoralul- şi nu numai cu litoralul, ci şi cu zonele turistice cele mai importante, fiindcă cererea de transport a crescut şi pe celelalte zone turistice.

Dar este adevărat, centrul de greutate este şi va fi litoralul în această vară", a transmis acesta.

Trenurile spre mare pleacă din întreaga țară

Românii pot pleca spre mare și spre Delta Dunării din: Arad, Timișoara Nord, Deva, Oradea, Reșița Nord, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov, Târgu Mureș, Suceava, Iași, Buzău, Galați, București.  

Citește și: Angajații CFR amenință cu grevă de la 1 iulie! Activitatea de pe șine se blochează dacă Guvernul nu va mări salariile

Prețul unui bilet pentru un loc rezervat, pe ruta București Nord-Constanța, la clasa a 2-a este de 82 de lei la tren IC, de 72 de lei la tren IR și de 37 de lei la tren Regio. Mai mult decât atât, călătorii pot primi o reducere de 10% din prețul total al biletului dacă vor achiziționa un bilet dus-întors.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.