Trevor Francis s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 iul 2023, 08:24
Trevor Francis s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani
Sursa: Facebook Birmingham City Former Players Association

Trevor Francis a fost primul jucător ce a fost transferat pentru incredibila sumă de un milion de lire sterline al Marii Britanii.

Renumitul fotbalist s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani, după ce a jucat ca atacant pentru echipe importante precum Birmingham City, Nottingham Forest, Manchester City, Rangers, QPR și Sheffield Wednesday.

Citește și: 3 noutăți pe care le aduce jocul EAFC 2024

Trevor Francis s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani

Trevor Francis, primul jucător de un milion de lire sterline al Marii Britanii, a murit la vârsta de 69 de ani. Acest anunț sfâșietor a fost făcut chiar de membrii familiei sale, după ce acesta s-a stins din viață luni dimineață, din cauza unui atac de cord pe care l-a avut în apartamentul său din Spania. "Trevor Francis a murit la vârsta de 69 de ani.

A avut un atac de cord în apartamentul său din Spania în această dimineață. Acest lucru a fost un șoc imens pentru toată lumea. Suntem cu toții foarte supărați. A fost un fotbalist legendar, dar a fost și o persoană extrem de bună"
, se arată în declarația familiei.

Nottingham Forest de la Brian Clough l-a făcut primul fotbalist al Marii Britanii care a primit o taxă de transfer de 1 milion de lire sterline când l-au semnat de la Birmingham, în 1979.

Acesta a arătat că merită chiar și mai mult de un milion de lire sterline după ce a marcat un gol foarte important al carierei sale, golul victoriei clubului împotriva echipei suedeze Malmo, în finala Cupei Europei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Marele fotbalist a petrecut doar doi ani la Forest, urmând să își arate calitățile în echipe precum Manchester City, Rangers, QPR și Sheffield Wednesday, urmând o perioadă de 5 ani petrecută cu Sampdoria, în Italia.

Cariera sa a inclus, de asemenea, 12 goluri în 52 de selecții internaționale de seniori pentru Anglia, Francis pierzând echipa pentru Campionatul European din 1980 din cauza unei accidentări, dar mai târziu a jucat și a marcat de două ori la Cupa Mondială din 1982.

Citește și: Melisa Aslı Pamuk iubește din nou! Iată cine este celebrul bărbat care i-a cucerit inima frumoasei actrițe, la doar un an de la despărțirea de actorul Mustafa Merç Koç

Soția fotbalistului a decedat în anul 2017

Trevor Francis, fost atacant al Angliei și primul jucător transferat în Marea Britanie pentru un milion de lire sterline, însă toate acestea nu au mai avut semnificație pentru el atunci când a aflat că soția lui este bolnavă. Deși fotbalistul a vrut să păstreze departe de ochii curioșilor această relație, se știe că cei doi au avut o relație de 43 de ani până în momentul în care aceasta a decedat în anul 2017.

Acesta a declarat într-un interviu că doar munca îl mai ajută din momentul în care soția lui a decedat. „Nu-mi place când mă trezesc și nu am nimic planificat. Asta e partea cea mai rea. Îmi place să mă concentrez, așa că încerc să încep încet din nou. Este atât de greu din cauza dragostei profunde pe care am avut-o pentru Helen și, de asemenea, pentru că sunt inutil în casă. Ea a făcut totul pentru mine. Nu mă deranjează să recunosc asta. Dintr-o dată trăiesc singură și presupun că nu m-am gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla vreodată. Este o provocare mai grea decât orice m-am confruntat vreodată în fotbal.”, a declarat fotbalistul, potrivit opoyi.com.

Citește și: Neymar și-a cerut scuze public, după ce și-a înșelat iubita însărcinată: „Mă simt obligat”. Cele trei condiții puse de aceasta care îi permit să fie infidel