Tribunalul București: Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul în care a provocat accidentul

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 feb 2023, 17:42

Accidentul a avut loc în anul 2019 și, în urma lui, o persoană și-a pierdut viața

Sursa: antena3.ro

Tribunalul București a concluzionat că, în momentul în care a provocat accidentul, Mario Iorgulescu avea discernământ și că fapta pe care a comis-o este încadrată ca infracțiune de omor sub forma intenției indirecte.

Manuela Orzață, de la Tribunalul București, a stabilit că Mario Iorgulescu avea discernământ și că nu există niciun motiv pentru care nu se poate prezenta în România, pentru a lua parte la proces.

Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul în care a produs accidentul

Accidentul a avut loc în anul 2019 și, în urma lui, o persoană și-a pierdut viața.

Acum, Mario Iorgulescu este obligat să plătească daune în valoare de 100.000 de euro și a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare cu executare.

Potrivit Tribunalului București, nu există dovezi care să ateste faptul că Mario Iorgulescu ar suferi de afecțiuni psihice care să nu îi permită să revină în România. Mai mult decât atât, acesta este acuzat de omor și de conducerea unui vehicul sun influența alcoolului și a substanțelor interzise.

În noaptea în care a avut loc accidentul, Mario Iorgulescu se afla la volanul unei mașini puternice și a arătat indiferență față de consecințele faptelor sale.

Citește și: Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare cu executare și trebuie să plătească daune de 100.000 de euro

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În timpul judecății, familia și avocații lui Mario Iorgulescu au cerut ca procesul să fie suspendat, pe motiv că vinovatul ar avea afecțiuni medicale ce nu îi permit să ia parte la dezbaterile din instanță și că este internat într-o clinică privată, în Italia.

Argumentele aduse de familia și de avocații lui Mario Iorgulescu, demontate

De asemenea, un alt argument adus de avocați a fost acela că Mario Iorgulescu ar suferi de o afecțiune psihică, încă din perioada copilăriei, dar toate acestea au fost demontate

de către Manuela Orzață, specificând că nu înțelege cum afecțiunea psihică i-a permis lui Mario Iorgulescu să obțină permisul de conducere.

„Nu se poate accepta în mod rezonabil că părinţii unei persoane ar fi permis acelei persoane cu tulburări mintale grave să aibă acces la un astfel de vehicul puternic, care se poate transforma oricând într-o armă a crimei, fără a exista riscul de a pune în pericol nu doar viaţa propriului copil, dar şi a altor persoane, şi de a se supune totodată riscului de a fi acuzaţi de săvârşirea unei complicităţi morale la săvârşirea unei

infracţiuni contra vieţii”, a precizat magistratul.

Citește și: Elena, aflată în ”avionul morții”, a postat pe rețelele de socializare un selfie cu mesaj sfâșietor, fără să știe că acelea sunt ultimele clipe din viața ei

Mai mult decât atât, judecătoarea a mai precizat că actele medicale care ar demonstra problemele menționate anterior ar fi, de fapt, opinii medicale venite din partea unor persoane care nu au calificarea necesară constatării lipsei discernământului.