200 g ciocolata cu lapte
200 g ciocolata neagra
200 g ciocolata alba
150 ml smantana de gatit sau frisca lichida
50 g alune neprajite
50 g miez nuca prajit
5-6 fire menta
10 ml sambuca
10 ml whiskey bourbon
10 ml brandy
Ardei iute rosu proaspat sau fulgi uscati de ardei rosu
piper
Mod de preparare
Ciocolata neagra, cea alba si ciocolata cu lapte se dau pe razatoarea mare.
50 de ml de smantana se pune la incalzit pe foc direct sau bain marie si cand aceasta ajunge la circa 60-70 grade se adauga ciocolata cu lapte, rasa. Se amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste si se obtine o crema omogena. Se adauga whiskey-ul bourbon si ardeiul iute rosu, marunt tocat, timp in care se amesteca energic.
Toata compozitia se transfera intr-un vas termorezistent si se pune la racit in frigider, pana cand preparatul ajunge la cca 20 grade.
Alti 50 ml de smantana se incalzesc la fel ca mai sus. In acesta se va topi ciocolata alba, se adauga sambuca si piperul, dupa gust. La fel ca mai sus, toata compozitia se transfera in vase termorezistente si pune la racit tot pana la 20 grade.
Restul de 50 de ml de smantana se pune la incalzit, la fel ca mai sus. Se adauga ciocolata neagra, se topeste, dupa care se adauga brandy-ul, menta marunt tocata si se incorporeaza. Ca si la precedentele, se transfera compozitia in vas termorezistent si se pun la racit, pana la 20 grade.
Servire:
Cand toate trei cremele s-au racit se pun in vase individuale.
Peste crema de ciocolata alba cu piper se presara alunele zdrobite, in prealabil si se mai aseaza si ciocolata neagra razuita cu un cutit mare, in maniera unor aschii.
Peste crema de ciocolata negra cu menta se aseaza o frunza de menta.
Crema de ciocolata cu lapte si ardei iute se orneaza cu miez de nuca, marunt zdrobit si un praf de cacao.
Nu mai ramane decat sa sorbi dintr-un voluptos, trezitor de pasiuni, cognac!