Truc putin stiut: cum sa faci sa iti iasa gogosi pufoase mereu, ca la gogoserie

Autor: B.M.
Actualizat: 29 nov 2020, 14:00
gogosi pufoase

Secretul pentru gogosi pufoase: ce sa faci ca sa iasa la fel ca la magazin. Trucul mai putin stiut.

Gogosile reprezinta unul dintre deserturile preferate ale romanilor, dar pot reprezenta si un mic dejun perfect, consistent si hranitor. Pentru a fi insa usor de consumat gogosile trebuie sa fie pufoase, cu un aluat aerat.

Secretul pentru gogosi pufoase: ce sa faci ca sa iti iasa aluatul aerat

Cel mai important lucru in prepararea aluatului pentru gogosi este sa nu adaugam zahar in cantitati mari.

Explicatia este una simpla: zaharul in cantitati mari va face ca aluatul sa creasca mai greu si mai putin.

In plus, la momentul prajirii, acesta se va arde si astfel gogosile nu vor mai iesi pufoase, ca la gogoserie. Este important astfel sa punem o cantitate mica in aluat, maximum 40 de grame la 500 de grame de faina.

Daca va temeti ca gogosile nu vor iesi dulci nu va faceti griji: acestea vor fi pudrate oricum cu zahar.

In plus, un alt secret pentru obtinerea de gogosi pufoase este adaugarea in aluat a unei cantitati generoase de oua si a laptelui.

Mai exact, la 500 de grame de faina este recomandat sa adaugati 250 mililitri de lapte, 2 oua si un galbenus.

Citeste si: Rețetă gogoși de post. Pufoase, delicioase, gata cât ai bate din palme

Cum framanti aluatul si cum il prajesti ca sa iasa gogosi pufoase

Un alt truc important pentru a obtine gogosile pufoase consta in felul in care framanti aluatul. Acesta trebuie framantat bine iar la final trebuie sa fie moale, si nu greu de manevrat. Dintr-un aluat tare nu vor iesi gogosi pufoase.

In plus, dupa framantare aluatul trebuie sa ramana usor lipicios si trebuie lasat la dospit timp de 1- 2 ore, pana cand isi dubleaza volumul.

De asemenea, este important ca dupa ce aluatul este portionat, gogosile rezultate sa fie lasate inca 20 de minute pentru a se aseza.

Un alt truc pentru a obtine gogosi pufoase este legat de prajirea aluatului.

Gogosile trebuie prajite in ulei incins dar la foc mediu, nu tare. Daca vom praji aluatul la foc iute acesta va face o crusta pe exterior, dar in interior nu se va gati corect, va ramane semi facut sau chiar crud.

De asemenea, la prajirea initiala este recomandat ca peste vasul cu ulei sa fie pus un capac. Caldura stransa in vas va ajuta la obtinerea unor gogosi pufoase.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dupa ce intorci gogosile, poti renunta la capac. Este important si ca, dupa ce scoti gogosile, sa le scurgi bine de ulei.

Citeste si: Gogosi pufoase. Cele mai cautate retete de gogosi

Idei de retete pentru gogosi pufoase

Poti pregati gogosile si simple, doar cu zahar pudra pus pe deasupra lor. Pentru un plus de savoare insa, iata o serie de idei de retete pentru gogosi:

- gogosi cu banane

- gogosi cu iaurt

- gogosi cu mereu

- gogosi insiropate cu diverse esente

- gogosi cu gem

- gogosi cu ciocolata de casa

- gogosi umplute cu crema de vanilie

- gogosi umplute cu carne

- gogosi cu nuca

Citeste si: Reţetă gogoşi cu îngheţată! Sunt delicioase! Ţi se topesc în gură

 

Taguri: