Trucul care face ca alimentele sa nu se mai lipeasca niciodata de fundul tigaii

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 30 sep 2020, 19:10

Daca ramai cu alimentele lipite de fundul tigaii, e semn ca nu ai incins-o suficient de bine. Acest lucru este valabil pentru tigaile din otel inoxidabil si cele neaderente.

Pentru ca tigaia sa atinga punctul sau ideal de temperatura (160g Celsius), e nevoie sa o lasi mai mult pe foc, nu doar cateva minute. Astfel, se formeaza efectul Leidenfrost, care face ca alimentele sa nu se lipeasca de fundul tigaii.

In mod normal, cand pui un lichid intr-o tigaie fierbinte, acesta ar trebui sa se evaporeze.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”