Trucul pentru a păstra șoriciul fraged cât mai mult timp. Ingredientul secret pe care să îl pui deasupra

Author: Bianca Vidoi

Cum menținem șoriciul fraged pentru mai mult timp

Sursa: romaniatv

Crăciunul nu este complet dacă pe masă nu se află șorici, iar acesta este modul perfect de a menține șoriciul fraged pentru o perioadă mai lungă.

Porcul se taie în România de Ignat sau în jurul zilei de 20 decembrie, astfel încât gospodinele să prepare mâncarea tradițională de Crăciun cu carne proaspătă. Șoriciul este în centrul atenției atunci când este tăiat porcul, iar pentru a ne bucura de un șorici fraged pentru mai mult timp trebuie să urmăm anumite reguli.

Cum menținem șoriciul fraged pentru mai mult timp

Pentru a ne asigura că șoriciul va fi fraged pentru o perioadă mai lungă de timp trebuie să ne asigurăm că îl curățăm așa cum trebuie după pârlire. După ce porcul a fost pârlit este recomandat să curățăm foarte bine pielea porcului, folosind lama unui cuțit. Folosim lama cuțitului pentru curățarea părului până în momentul în care șoriciul pare că urmează să se desprindă de pe slănină.

Atunci când șoriciul nostru a ajuns la acest punct putem să începem să frecăm porcul cu sare înmuiată în apă clocotită. După ce ne-am asigurat că porcul este bine frecat cu sare putem începe să folosim lama cuțitului pentru a curăța și mai bine șoriciul, până în momentul în care devine alb-rozaliu.

Ingredientul secret pe care să îl pui deasupra
[Sursa: Unsplash]

Se spune că cel mai moale șorici se află chiar pe burta porcului, acolo unde gospodarii folosesc o metodă diferită de jupuire a șoriciului. Pentru a lua șoriciul de pe burta porcului se folosesc de două degete, astfel încât să nu rupă cea mai bună parte. Tradițional, șoriciul aflat pe burta porcului este consumat în momentul în care a fost jupuit porcul.

Învelitul porcului cu pătura și frecarea cu mălai a porcului

Pentru a ne asigura că șoriciul nostru rămâne fraged pentru mai mult timp putem să îl învelim cu o pătură. Acest pas trebuie realizat după ce am frecat porcul cu sare și l-am clătit cu apă clocotită.

Așezăm o pătură groasă peste porc pentru a îl înmuia și o lăsăm timp de 10 minute. După cele 10 minute putem să luăm pătura de pe porc, urmând să frecăm pielea porcului cu peria până iese la iveală șoriciul galben.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul

Citește și: Ce semnificație are tăierea porcului de Crăciun

Pielea porcului trebuie după să fie frecată cu sare și mălai și să răzuiește cu cuțitul pentru a fi cât mai moale. Clătim cu apă fiartă până șoriciul este alb.

Trucul pentru a păstra șoriciul fraged cât mai mult timp
[Sursa: Unsplash]

Depozitarea șoriciului în saramură

Pentru ca românii să se bucure de un șorici fraged mai mult timp pot să îl depoziteze în saramură atunci când este tăiat de pe porc. Ne asigurăm că fiecare bucată de șorici este curățată de păr și grăsime, însă nu de toată grăsimea. Rulăm bucățile și le legăm cu ață dacă sunt lungă sau le tăiem fâșii. Punem bucățile de șorici într-un borcan în care adăugăm saramură și le ținem 3 – 4 zile la frigider.

Saramura în care trebuie să depozităm șoriciul trebuie făcută din apă, 4-5 linguri de sare și 4-5 căței de usturoi. În cazul în care saramura își schimbă culoarea din cauza sângelui de pe șorici, atunci trebuie să o schimbăm, potrivit playtech.ro.