Trucul soferilor smecheri Cum faci sa scoti mai putini bani din buzunar pentru carburant

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 25 oct 2018, 12:53

Pretul combustibilului a crescut in ultimul an si jumatate cu aproximativ 30%, iar romanii trebuie sa scoata din buzunare sume deloc neglijabile pentru a-si face plinul.

Din fericire, exista cateva recomandari ale specialistilor care ne pot fi de mare ajutor pentru a economisi bani de motorina sau benzina.

  • In primul rand, viteza mare creste consumul de carburant. Pentru cele mai multe autoturisme, viteza care asigura un consum optim este de 90 km/h.
  • Anvelopele dezumflate ingreuneaza deplasarea masinii si exercita o presiune mai mare asupra motorului care, fortat, va consuma mai mult combustibil. Verificati des anvelopele si aveti grija sa fie la presinuea recomandata de producatori.
  • Este indicat sa nu pastram in masina lucruri inutile. O masina mai grea, in a carei portbagaj se afla fel de fel de lucruri de care nu avem nevoie, va consuma mai mult.
  • Consumul de carburant creste semnificativ cand folositi aerul conditionat. Asadar, incercati sa il utilizati doar in situatiile de maxima necesitate.
  • Accelerarea puternica si brusca a masinii, dar si franarea subita duc la cresterea consumului chiar si cu 20%, crestere ce este resimtita si la plata carburantului.