Când termometrul afişează deja temperaturi foarte mari, atmosfera devine din ce în ce mai sufocantă, iar organismul face faţă mai greu din cauza apei pe care o pierde prin transpiraţie. Pentru a evita disconfortul creat de temperaturile ridicate, un rol important îl are hidratarea, care menţine confortul termic în organism.
- Consumaţi lichide, respectiv apă sau limonadă rece. Dar chiar dacă este necesar să beţi apă, nu este indicat să exageraţi cu cantitatea de apă consumată.
- Beţi ceaiuri călduţe sau apă rece în care să adăugaţi frunze de mentă, felii de lămâie sau castravete, care vor face băutura mult mai răcoritoare.
- Consumaţi fructe din belşug, dintre care pepenele roşu este eficient pentru conţinutul lui mare de apă.
- Legumele sunt, de asemenea, recomandate. Castravetele e leguma care conţine cea mai mare cantitate de apă. Dacă veţi consuma câţiva castraveţi pe zi, aceştia contează mai mult decât o jumătate de litru de apă.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Iata cum iti poti raci locuinta simplu si eficient, chiar daca nu ai aer conditionat:
- Mai intai, dimineata devreme, inainte ca soarele sa rasara, acopera toate ferestrele din casa cu folie de aluminiu.
- Pentru a raci aerul din camera, poti pune un ventilator intr-un colt al incaperii, iar in fata lui sa asezi un lighean cu apa rece si gheata. Aerul imprastiat prin camera se va umple astfel de particule reci de apa.
- Cel mai chinuitor in zilele caniculare este faptul ca nu poti dormi din cauza caldurii.
Pentru a rezolva si aceasta problema baga perna intr-o punga si pune-o in congelator cu jumatate de ora inainte de somn. Se va mentine rece si racoritoare pe toata durata noptii.- In plus, daca ai o saltea gonflabila poti dormi pe podea, aerul cald se ridica de obicei in jumatatea superioara a unei camere, cea inferioara fiind mai racoroasa.