Trucuri pentru un machiaj rezistent pe parcursul zilelor caniculare de vară

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 iul 2023, 14:50

Trucuri pentru un machiaj rezistent

Sursa: Unsplash

Vara, temperaturile sunt mai ridicate, iar machiajele doamnelor și domnișoarelor nu rezistă la fel de bine, iar acesta se deteriorează.

Domnișoarele și doamnele știu că în timpul verii este mult mai dificil să realizezi un machiaj care să reziste câteva ore, iar acestea sunt câteva trucuri pe care acestea le pot folosi pentru un machiaj de invidiat.

Citește și: O nouă concurentă va păși astăzi în platoul “Bravo, ai stil!” “S-a ajuns departe!”

Trucuri pentru un machiaj rezistent pe parcursul zilelor caniculare de vară

Deși temperaturile depășesc 40 de grade Celsius, doamnele și domnișoarele nu renunță să se aranjeze în zilele caniculare, în care machiajul ține mult mai puțin decât în alte zile. Pentru a pune bazele unui machiaj pe timpul verii trebuie să ținem cont de câteva elemente specifice pentru această perioadă a anului.

În momentul în care căldura este în aer trebuie să ne gândim ce fel de machiaj ne dorim să purtăm, mai exact unul lejer, în care să nu încărcăm tenul cu foarte multe produse sau waterproof, în care produsele folosite

sunt mai grele, însă rezistente de căldură și transpirație. În cazul în care alegem un machiaj rezistent la apă avem mai multe beneficii, mai exact rimelul nu se mai întinde atunci când transpirăm, iar fondul de ten nu se șterge în momentul în care vrem să stăm la piscină.

Un alt element pe care ar fi recomandat să îl avem în trusa noastră cu machiaje este un spray special, folosit pentru a controla, până la un anumit punct, transpirația.

Acest spray ajută ca excesul de sebum să fie ținut sub control în zilele caniculare de vară, astfel încât machiajul să nu ne fie stricat. 

Acest element trebuie folosit în doi pași, prima dată ca și bază, după care se folosește și la final și are un rol de sigilare a produselor pe care le punem pe fața noastră. Machiajul stă între aceste două straturi și astfel te ajută să treci peste o zi călduroasă cu un machiaj perfect.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Mascara- secretul unor gene lungi și seducătoare!

Baza machiajului este cea mai importantă etapă

Un pas căruia trebuie să îi acordăm foarte mult timp este baza machiajului, mai exact pregătirea tenului înainte de a aplica toate produsele de machiaj pe care ni le dorim.

Este foarte important să ne cunoaștem foarte bine tenul, astfel încât să putem să folosim produse care să nu îl încarce mai mult decât este necesar.

”Dacă avem un ten gras și venim cu o cremă care are o textură încărcată, automat nu va ține fondul de ten, oricât de bun ar fi, oricât de profesional ar fi, oricât de scump ar fi.

Important este să aplicăm produse de skin care sunt potrivite tenului nostru și să nu ne grăbim cu ele. Adică dacă aplici un ingredient activ, un ser și o cremă, atunci se recomandă să stai minim 3-5 minute. Așa lași timp produselor să acționeze, adică să fie eficiente și să intre foarte bine în ten.

Apoi trebuie să pregătești tenul, să ai grijă la fondul de ten pe care îl alegi, la modul de aplicare. Ideal ar fi să folosim o pensulă pe care să o folosim cu mișcări circulare și să împingem produsul foarte bine pe toată suprafața tenului și apoi să sigilăm cu pudră”, a precizat experta în machiaj, Mona Croitoru, potrivit ego.ro.

Citește și: Culori ce nu trebuie să lipsească vara din dulapul tău. Nuanțele ce nu vor atrage soarele