Trump inculpat în scandalul documentelor!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 09 mar 2024, 02:05

Descoperirea unor documente guvernamentale secrete în conacul său are repercusiuni juridice pentru fostul președinte american Trump!

Sursa: PixaBay

Descoperirea unor documente guvernamentale secrete în conacul său are repercusiuni juridice pentru fostul președinte american Trump!

Descoperirea unor documente guvernamentale secrete în conacul său are repercusiuni juridice pentru fostul președinte american Trump. Potrivit propriei sale declarații, au fost formulate acuzații împotriva sa. De luni de zile, un anchetator special se ocupă de acest caz. fostul președinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru modul în care a gestionat documentele serviciilor de informații, potrivit propriei sale declarații și conform unor informații concordante din presă. "Administrația coruptă Biden i-a informat pe avocații mei că am fost pus sub acuzare, aparent pentru afacerea documentelor secrete false", a declarat Trump pe platforma online "Truth Social".

confirmarea din partea Departamentului de Justiție al SUA nu a fost disponibilă inițial. De asemenea, actul de acuzare nu a fost încă publicat. Cu toate acestea, mai multe media americane, citând surse bine informate, raportează șapte capete de acuzare, inclusiv stocarea ilegală de documente guvernamentale secrete, obstrucționarea justiției și conspirație. Locul de desfășurare a procesului nu este Washington, D.C., ci Miami, Florida, unde Trump a păstrat documentele la proprietatea sa de la Mar-a-Lago.
un avocat al lui Trump a confirmat pentru CNN că fostul președinte va trebui să se prezinte la Miami pentru prima înfățișare în instanță marțea viitoare, la ora locală 15.00.

Citație pentru a se prezenta la tribunalul din Miami

Trump, care vrea să candideze din nou la alegerile prezidențiale din 2024, a continuat spunând că a fost citat de un tribunal din Miami pentru marți.

"Nu am crezut niciodată că este posibil ca așa ceva să i se întâmple unui fost președinte al Statelor Unite", a scris el. "Sunt un om nevinovat. Nu am făcut nimic greșit", a spus fostul președinte, prezentând acuzațiile ca fiind motivate politic. mai multe instituții media americane au relatat anterior la unison că procurorii din echipa procurorului special Jack Smith i-au informat pe avocații lui Trump că fostul președinte este personal o țintă a anchetei lor.

Departamentul de Justiție al SUA l-a numit pe procurorul special independent în noiembrie pentru a externaliza ancheta sensibilă din punct de vedere politic asupra lui Trump. Pe de o parte, Smith se ocupă de investigațiile în legătură cu documente guvernamentale secrete. Pe de altă parte, el analizează rolul lui Trump în luarea cu asalt a Capitoliului SUA la 6 ianuarie 2021 și eforturile sale de a influența rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020.
o comisie de anchetă recomandase Departamentului de Justiție efectuarea de investigații penale. Acesta îl acuză pe Trump, printre altele, de sedare, obstrucționarea unei proceduri publice și conspirație împotriva guvernului american. Cu toate acestea, recomandarea comisiei nu este obligatorie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

FBI a găsit documente în urma unui raid

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) a confiscat aproximativ 11.000 de documente, dintre care multe cu nivel de clasificare, în timpul unui raid la reședința privată a lui Trump, Mar-a-Lago, în statul american Florida, în august anul trecut. Trump luase documentele de la Casa Albă la Mar-a-Lago la sfârșitul mandatului său, în ianuarie 2021. faptul că republicanul a păstrat documentele în locuința sa privată mult timp după ce a părăsit funcția ar fi putut să-l facă pasibil de urmărire penală. Arhivele Naționale au încercat timp de luni de zile să obțină documente din perioada în care Trump a fost în funcție. Avocații lui Trump au predat în cele din urmă documentele- dar în niciun caz toate, după cum a arătat percheziția FBI la proprietatea de la Mar-a-Lago. documentele guvernamentale clasificate ale președintelui american Joe Biden din perioada în care a fost vicepreședinte în timpul mandatului lui Barack Obama au fost, de asemenea, găsite în camere în care nu ar fi trebuit să fie păstrate. Un anchetator special independent lucrează, de asemenea, la acest caz. Cazul lui Biden implică, însă, mult mai puține documente. Potrivit Casei Albe, Biden nu a refuzat să predea documente.

Trump este deja primul fost președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare: În martie, el a fost pus sub acuzare de procuratura districtului Manhattan în legătură cu plata unor sume de bani pentru tăcere către actrița porno Stormy Daniels înainte de alegerile prezidențiale din 2016. în statul Georgia, procurorii îl anchetează, de asemenea, pe Trump pentru o posibilă ingerință în alegeri. Într-un alt caz, Trump a fost deja urmărit penal- cel puțin indirect. Grupul său imobiliar a fost amendat la New York pentru fraudă fiscală, printre altele. Fostul președinte nu a fost acuzat personal.

Citește și: Donald Trump s-ar putea confrunta cu o nouă acuzare majora!

Citește și: Biden si Von Der Leyen 2024? Viitorul relatiilor SUA si EU

Citește și: Joe Biden pentru al doilea mandat de președinte al SUA?