Trupa Holograf în doliu: „Drum lin prietene! Dumnezeu să-ți lumineze calea!”

Autor: Cristina Mocanu

Trupa Holograf în doliu

Sursa: facebook.com/ Marius Bațu

Membrii trupei Holograf au pierdut un membru al formației. Ce au postat aceștia pe pagina de Facebook?

Trupa Holograf este în doliu, după pierderea unui artist drag, care a fost parte din familia lor muzicală și a contribuit semnificativ la proiectele formației. Mesajul emoționant transmis de membrii trupei a îndurerat întreaga comunitate artistică.

A murit Marius Bațu, la vârsta de 65 de ani

Lumea muzicală românească este în doliu după pierderea lui Marius Bațu, un artist emblematic al scenei folk și colaborator apropiat al trupei Holograf.

Membrii formației au transmis un mesaj emoționant pe pagina lor de Facebook: „Cântecul șoptit s-a stins! Prea devreme și prea abrupt, Marius Bațu! Drum lin, prietene! Dumnezeu să-ți lumineze calea! ”. Acesta avea doar 65 de ani și a lăsat în urmă o moștenire artistică impresionantă.

Potrivit informațiilor oferite de Newsar.ro, Marius Bațu a suferit un infarct. Artistul trebuia să susțină un concert sâmbătă seara la Lugoj, alături de Dinu Olărașu și Cristian Buică.

Deși s-a simțit rău pe parcursul zilei de vineri, a refuzat inițial să meargă la spital, fiind internat abia seara la Spitalul Județean din Timișoara. De acolo a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde, însă medicii nu au reușit să-i salveze viața.

Citește și: Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

Evoluția lui Marius Bațu în cariera muzicală

Marius Bațu a debutat în lumea muzicală în 1977, când, alături de Eugen Baboi, a fondat grupul Poesis. Activitatea sa în cadrul Cenaclului Flacăra (1982-1985) i-a adus recunoașterea publicului. După opt ani petrecuți în Germania, s-a întors în România în 1994 și a relansat Poesis, lansând albumul „Cântec Șoptit” în 1996.

De-a lungul carierei, a colaborat cu artiști de renume, printre care Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Ovidiu Lipan Țăndărică, Dinu Olărașu și Stepan Project.

Implicarea sa alături de Holograf a fost notabilă, contribuind la albume precum „69% Unplugged”, „Supersonic” și „Holografica”, unde a susținut partitura de chitară acustică și backing vocal. Marius Bațu s-a alăturat grupului Pasărea Colibri în 2001, lansând albumul „Încă 2000 de ani”, care include piese memorabile precum „Elegie” și „Cântec șoptit”. În 2007, după mai bine de un deceniu, a revenit alături de Eugen Baboi pentru a lansa albumul „Babilon”, marcând 30 de ani de la înființarea Poesis.

Citește și: Ce a apărut seara trecută pe mormântul Andreei Cuciuc. Igor Cuciuc a surprins momentul pe rețelele sociale: „Cât de tare te bucurai tu”

Artistul a rămas fidel folk-ului, cântând despre dragoste, frumos și esența vieții. Versurile sale poetice și muzica profundă i-au cucerit pe ascultători, lăsând în urmă o moștenire care va inspira generațiile viitoare.

Concertul programat la Lugoj, unde Marius Bațu urma să cânte, va avea loc în memoria sa, organizatorii dorind să îi aducă un omagiu acestui mare artist.

Marius Bațu ne-a părăsit, dar cântecele sale vor dăinui în inimile celor care i-au iubit muzica.