Trupul lui Sergiu Nicolaescu va fi INCINERAT sambata, la ora 12:00. Vezi cand iti poti lua RAMAS BUN de la marele regizor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:15

UPDATE 18:15 - Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata, la ora 12:00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, au declarat joi, pentru Mediafax, reprezentanti ai municipalitatii.

Trupul regizorului va fi depus vineri, la ora 12:00, la Cercul Militar National din Bucuresti, unde prietenii, colaboratorii si toti cei interesati pot sa isi ia ramas bun de la cunoscutul regizor.

"Prietenii si colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu, precum si toti cei care doresc sa isi ia ramas bun de la unul dintre cei mai mari regizori si actori ai Romaniei sunt asadar asteptati la Cercul Militar National pentru un ultim omagiu, vineri, 4 ianuarire, intre orele 12.00

- 00.00, si sambata, 5 ianuarie, intre 08.00- 10.00", se mai spune in comunicat.

UPDATE 18:03-
Regizorul Sergiu Nicolaescu nu va beneficia de slujba de inmormantare intrucat va fi incinerat, aceasta practica nefiind crestina si implicit respinsa de catre Biserica Ortodoxa, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.

Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel la familia lui Sergiu Nicolaescu sa-l inmormanteze crestineste, pentru a pastra renumele marelui regizor in constiinta poporului roman in majoritate ortodox.


"Pentru a pastra renumele lui Sergiu Nicolaescu in constiinta poporului roman in majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel catre familia marelui regizor sa-l inmormanteze crestineste, iar in acest sens, Arhiepiscopia Bucurestilor si Parohia Parc Domenii din Bucuresti (Biserica Casin) vor asigura jumatate din cheltuielile de inmormantare ale regretatului  regizor. Incinerarea este o practica necrestina. In plus, Primaria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, in zona unde sunt inmormantate personalitatile lumii artistice", a declarat pentru Mediafax parintele Constantin Stoica.


/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/sergiu-ok-5-f712030b410a59623cb2bb6c58ff3375.jpg
UPDATE 16:08- Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat, au spus surse de la Administratia Cimitirelor.

Potrivit WOW biz .ro, ceremonia va avea loc sambata, ora 12.00, la crematoriul Vitan-Barzesti din Capitala.

UPDATE 14:42
- Sergiu Nicolaescu se simtea rau din 18 decembrie, dupa ce a cazut, dar a refuzat sa vina la spital, preferand sa petreaca sarbatorile in familie, a declarat astazi directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta.


Ea a adaugat ca, pana in 26 decembrie, cand a acceptat internarea, regizorul a mancat foarte putin si a avut probleme de tranzit intestinal.

"Suntem prieteni cu maestrul Sergiu Nicolaescu, de aceea l-am rugat, inainte de a pleca in concediu, sa vina la spital, pentru ca simteam ca ii este rau. Cu toate acestea, a refuzat spunand ca vrea sa ramana acasa de sarbatori. In acest interval nu a mancat, a slabit, iar tranzitul intestinal era incetinit.
La internare, proteinemia era 5, fapt care indica denutritia".

In 26 decembrie Sergiu Nicolaescu a acceptat internarea din cauza unor dureri puternice in burta, dupa care a fost operat.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu, a declarat ca evolutia postoperatorie a fost lent favorabila, dar peritonita poate da complicatii pulmonare, mai ales pe fondul traumatismului suferit cand a cazut.

Valentin Calu a mai spus ca starea de sanatate a lui Sergiu Nicolaescu s-a degradat in ultimele 24 de ore, cand au aparut complicatiile cardiace si pulmonare.
Decesul a survenit pe fondul unei "detrese respiratorii acute", o alterare grava respiratorie.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu va ramane in spital pana vineri, conform procedurilor, potrivit Mediafax.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/nicolaescu-alb-negru-8451e0547938c0afac74055379a24e73.jpg
UPDATE 13:31- Fostul premier Petre Roman si-a manifestat regretul ca regizorul Sergiu Nicolaescu nu si-a putut finaliza proiectul inceput acum patru luni, de a realiza un documentar despre Revolutie.

"Imi pare foarte rau ca nu a mai putut realiza ultimul proiect pe care l-am pus la cale acum cateva luni, acum patru luni, nu a mai avut puterea sa-l realizeze. Era vorba despre realizarea unui documentar al Revolutiei Romane. Era foarte afectat de felul in care a fost manjita Revolutia Romana de tot felul de mistificari, de interese urate, mai ales ale acelora care nu au riscat nimic la Revolutie, dar ulterior au gandit ca cea mai buna cale de a scapa de propria lor lasitate era sa manjeasca Revolutia", a spus Petre Roman.

UPDATE 12:45-
Daca pe plan profesional s-a considerat un om implinit, pe plan personal regizorul Sergiu Nicolaescu avea un mare regret: faptul ca nu a reusit sa faca un copil care sa ii duca numele mai departe.

Cu toate acestea, potrivit WOW biz .ro, regizorul era convins ca are un fiu dintr-o relatie scurta pe care a avut-o cu o femeie maritata la mijlocul anilor '50.

"Era prin 1956, cred. A fost o femeie care m-a ales, sa spun asa. M-a ales sa fiu tatal copilului ei. Era maritata. Roxana. Roxana Ghiata. Culmea, pe sot îl chema tot Nicolaescu. Era inginer. Ea a nascut un copil, un baiat. Sunt convins ca era al meu. Dar a plecat în alta tara, la scurt timp".

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/nicolaescu-sergiu-5307b8b8f3fa3b4eb42d46e4acaab056.jpg
UPDATE 12:20- Sergiu Nicolaescu a lasat in urma, pe langa cele peste 60 de filme, o avere constand in trei case si conturi bancare de circa 392.000 de euro, potrivit declaratiei de avere pe care a depus-o la Senat in vara anului trecut.

Cum Sergiu Nicolaescu nu a avut copii si intrucat se pare ca nici nu a lasat vreun testament, toata averea sa cat si drepturile de autor care vor fi platite de-acum inainte ii raman ultimei sale sotii, Dana, potrivit WOW biz .ro.

UPDATE 10:58
- Senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le multumea pe 12 decembrie colegilor din Senat pentru perioada petrecuta impreuna.

El preciza atunci ca nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are putini ani de trait pe care vrea sa-i termine in profesia sa.

"Vreau sa va multumesc pentru acesti patru ani minunati pe care i-am petrecut impreuna, in care dumneavoastra mi-ati daruit stima si consideratie, simtaminte pe care si eu vi le datorez. Mai am putini ani de trait si mi-am dorit sa-i termin in profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau sa va spun un sincer «La revedere!» si vreau sa va spun in acelasi timp «La multi ani!» si sarbatori fericite", a spus Nicolaescu de la tribuna Senatului, fiind aplaudat de cei prezenti.

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima data parlamentar in 1990, pe listele FSN, iar in actuala legislatura a incheiat al cincilea mandat in Parlament.

Singura legislatura in care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/nicolaescu-feebd69e3a3e89e0234081ca08094eba.jpg
Regizorul Sergiu Nicolaescu, in varsta de 82 de ani, a murit, joi, la Spitalul Elias, unde era internat din 26 decembrie si recent fusese operat de peritonita.

Sergiu Nicolaescu a decedat in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie si recent fusese operat de peritonita.

 

"In ultimele 48 de ore, in evolutia domnului Sergiu Nicolaescu au aparut complicatii cardiace si pulmonare severe care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat si care au condus la deces azi, 3.01.2013, ora 8.20", se arata in comunicatul de presa transmis de Spitalul Elias.

 

Sergiu Nicolaescu era internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Elias, fiind operat de peritonita in 28 decembrie.

 

Cu o saptamana inainte de internare, Nicolaescu cazuse in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat cateva coaste.

 

In 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le adresa multumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecuta impreuna, precizand ca nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are putini ani de trait pe care vrea sa-i termine in profesia sa.


Viata lui Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu s-a nascut pe 13 aprilie 1930, Targu Jiu si a decedat pe data de 3 ianuarie 2013 in Bucuresti. A fost un indragit regizor, actor si politician roman dupa 1989 si a devenit cunoscut prin filme ca "Dacii" (1966) si "Mihai Viteazul".

 

Sergiu Nicolaescu a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti ca inginer mecanic, cu toate acestea dupa absolvire a inceput sa lucreze la filmari combinate in cadrul Studioului cinematografic Alexandru Sahia, specializat in filme docmentare si jurnale de actualitati. De asemenea, regizorul a jucat in filme: "Supravietuitorul", "Cu mainile curate", "Pistruiatul".

In perioada comunista, Sergiu Nicolaescu a fost un apropiat al regimului Nicolae Ceausescu. A scris mai multe carti referitoare la revolutia din 1989. In 2004 a fost numit de Ion Iliescu membru in Colegiul National al Institutului Revolutiei Romane. Sergiu Nicolaescu a fost ales in Senat in legislaturile 1990- 1992, 1992- 1996, 1996- 2000, 2000- 2004, 2008- prezent. Conform declaratiei de avere din 2008, Sergiu Nicolaescu poseda atunci terenuri, 3 apartamente si un cont de banca la Deutsche Bank din Berlin, unde era depusa suma de €103.000.

 

Carti publicate

Revolutia. Inceputul adevarului, Ed. Topaz, Bucuresti 1995

Un senator acuza, Bucuresti 1996 (a 2-a editie în 1998)

Sergiu Nicolaescu acuza, Bucuresti 1998 (editia a 2-a a cartii Un senator acuza)

Cartea revolutiei romane decembrie '89, Editura Ion Cristoiu, Bucuresti 1999

Recviem pentru adevar, Bucuresti 1999

Lupta pentru putere. Decembrie '89, Editura All, Bucuresti 2005

Destin si film. Destainuirile unui cineast, Editura Axioma Print, Bucuresti 2009

Mamaliga a explodat. Decembrie 1989, Editura Institutului Revolutiei Romane din decembrie 1989, 2011

 

 

Regizor

Dacii (1967)- coproductie franco-romana

Lupta pentru Roma (1968)- RFG, coregie cu Robert Siodmak, 2 serii

Legenda lui „Ciorap de piele” (1969)- coproductie franco-germana, coregie cu Pierre Gaspard Huit

Vanatorul de caprioare (1969)- Franta

Ultimul mohican (1969)- Franta

Preeria (1969)- Franta

Aventuri în Ontario (1969)- Franta

Mihai Viteazul (1970)- 2 serii

Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (1972)

Cu miinile curate (1972)

Lupul marilor (1972)- coproductie romano-germana, coregie cu Wolfgang Staudt

Razbunarea (1972)- coproductie romano-germana

Ultimul cartus (1973)

Un comisar acuza (1974)

Nemuritorii (1974)

Insula comorilor (1975)- coproductie romano-germana, coregie cu Gilles Grangier

Piratii (1975)- coproductie romano-germana, coregie cu Gilles Grangier

Zile fierbinti (1975)

Osinda (1976)

Accident (1977)

Pentru patrie (1978)- 2 serii

Revansa (1978)

Nea Marin miliardar (1979)

Mihail, ciine de circ (1979)- coproductie romano-germana

Ultima noapte de dragoste (1980)

Capcana mercenarilor (1981)

Duelul (1981)

Intilnirea (1982)

Cucerirea Angliei (1982)- coproductie franco-romana, 2 serii

Viraj periculos (1983)

Ringul (1984)- coproductie romano-germana

Cautatorii de aur (1985)- coproductie romano-germana

Ciuleandra (1985)

Ziua Z (1985)

Noi, cei din linia întai (1986)- 2 serii

François Villon- Poetul vagabond (1987)- coproductie franco-germano-romana, 2 serii

Mircea (1989)

Coroana de foc (1990)

Inceputul adevarului (Oglinda) (1994)- 2 serii

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Punctul zero (1996)- coproductie romano-americana

Triunghiul mortii (1999)

Orient Express (2004)

„15” (2005)

Supravietuitorul (2008)

Carol I (2009)

Poker (2010)

Ultimul corupt al Romaniei (2011)

Candele de zapada (2012)

Trenul Mortii (2012)

Untitled Sergiu Nicolaescu Project (2013)

[modificare]Scenarist

Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (1972)

Un comisar acuza (1974)

Nemuritorii (1974)

Osinda (1976)

Pentru patrie (1978)- 2 serii

Revansa (1978)

Ultima noapte de dragoste (1980)

Capcana mercenarilor (1981)

Duelul (1981)

Ciuleandra (1985)

Inceputul adevarului (Oglinda) (1994)- 2 serii

Punctul zero (1996)- coproductie romano-americana

Triunghiul mortii (1999)

Orient Express (2004)

„15” (2005)

Supravietuitorul (2008)

Carol I (film) (2009)

[modificare]Actor

Dacii (1967)- soldatul roman Marcus

Mihai Viteazul (1971)- 2 serii- Selim Pasa

Atunci i-am condamnat pe toti la moarte (1972)- un ofiter german

Felix si Otilia (1972)- Leonida Pascalopol

Cu miinile curate (1972)- comisarul Tudor Miclovan

Dragostea începe vineri (1972) regia Virgil Calotescu

Ultimul cartus (1973)- comisarul Tudor Moldovan

Pistruiatul (1973) regia Francisc Munteanu- Andrei

Un comisar acuza (1974)- comisarul Tudor Moldovan

Nemuritorii (1974)- capitanul Andrei

Zile fierbinti (1975)- directorul Mihai Coman

Osînda (1976)- procurorul Marian

Roscovanul (1976)- o santinela

Accident (1977)- maiorul Petria

Pentru patrie (1978)- 2 serii- principele Carol

Revansa (1978)- comisarul Tudor Moldovan

Mihail, ciine de circ (1979)

Ultima noapte de dragoste (1980)- avocatul Andrei Nicolau

Capcana mercenarilor (1981)- maiorul Tudor Andrei

Duelul (1981)- comisarul Tudor Moldovan

Intilnirea (1982)- colonelul de jandarmi Filip

Viraj periculos (1983)- colonelul Petria

Ringul (1984)- Andrei

Ziua Z (1985)- generalul Hans Friessner

Noi, cei din linia întai (1986)- 2 serii

Mircea (1989)- voievodul Mircea cel Batran

Coroana de foc (1990)- capitanul Gorun

Începutul adevarului (Oglinda) (1994)- 2 serii- generalul Hans Friessner

Triunghiul mortii (1999)- generalul Alexandru Averescu

Orient Express (2004)- printul Andrei Morudzi

Supravietuitorul (2008)- comisarul Tudor Moldovan

Carol I (film) (2009)- Principele Carol I

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.