Trupul unuia dintre copiii care s-au înecat în Mureș ar fi fost găsit în Ungaria, după o săptămână de când tragedia a avut loc. Autoritățile au cerut semnalmentele acestuia

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 09 mai 2023, 09:08

Doi dintre copiii care s-au înecat în Mureș nu au fost găsiți până acum

Sursa: gds.ro

Trupul neînsuflețit al unuia dintre copiii care s-a înecat în Mureș pe data de 30 aprilie ar fi fost găsit tocmai în Ungaria. Autoritățile de peste graniță au cerut informații despre acesta și fotografii, pentru a-l identifica.

Doi dintre copiii care s-au înecat în Mureș nu au fost găsiți până acum, dar autoritățile din Ungaria au găsit un cadavru și încearcă să îl identifice. Trupul neînsuflețit a ajuns la morgă.

Trupul găsit în Ungaria ar putea fi al unuia dintre copiii înecați în Mureș

Autoritățile maghiare au anunțat că au descoperit, în Mureș, cadavrul unui băiat.

Până acum, nu există nicio informație oficială despre identitatea lui, dar se crede că este Robert, băiatul de 11 ani care, de o săptămână, este de negăsit, la fel ca sora sa.

Poliția din Arad a confirmat sexul masculin al cadavrului, precizând că, într-adevăr, este vorba de un băiat a cărui vârstă este mai mică de 18 ani. De când barca s-a răsturnat la finalul lunii aprilie, dintre toate persoanele înecate, Robert și Maria, sora lui, nu au fost găsiți încă.

„Ca urmare a schimbului de informații și date cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, am fost sesizați că, în ziua de 8 mai a.c., în jurul orelor 14,00, în râul Mureș, în zona localității Mako (Ungaria), a fost găsit trupul neînsuflețit al unei persoane minore, de sex masculin.

Citește și: A fost găsit trupul celui de-al doilea bărbat dispărut, după ce barca în care se afla s-a răsturnat în Mureș. Doi copii încă sunt căutați

Cadavrul a fost transportat la serviciul de medicină legală Szeged, urmând a se desfășura activitățile specifice pentru identificarea acestuia și luarea măsurilor de urmare”, a precizat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Duminică, 7 mai, a fost găsit trupul neînsuflețit al lui Andraș Bilibok, tatăl celor doi frați, în vârstă de 31 de ani.

Cum s-a produs tragedia

Trei familii din Arad au decis să petreacă ziua de duminică, 30 aprilie, la iarbă verde. Au făcut un grătar și, la un moment dat, au decis să se plimbe cu barca pe Mureș. 12 persoane s-au urcat într-o barcă de doar patru persoane și, la scurt timp după ce au plecat de la mal, s-au răsturnat.

Mai mult decât atât, niciuna din persoanele aflate în barcă nu purta vestă de salvare, în timp ce barcagiul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Șase minori se aflau în barca ce s-a răsturnat la Perian Port.

Citește și: Cele patru persoane dispărute în apele râului Mureș sunt de negăsit. „Ne rugăm la Dumnezeu să-i scoată la mal”

Barcagiul, desi era beat și nu deținea nici certificat de conducător al ambarcațiunii, este cercetat în stare de libertate, după ce a fost reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă,

după ce, la doar trei ani, un copil și-a pierdut viața în apele Mureșului.