TRUPURILE NEINSUFLETITE ale celor doi romani UCISI in criza ostaticilor din Algeria au fost aduse in tara

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:06

Cei doi romani ucisi in atacul din Algeria au fost repatriati. Aeronava militara cu trupurile neinsufletite a ajuns in tara marti dimineata.

Aeronava C-27 J Spartan a MApN cu trupurile neinsufletite ale celor doi romani decedati in Algeria, in atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marti dimineata in tara, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriana 90 avand loc si o scurta slujba religioasa.

Dupa aterizarea aeronavei in jurul orei 7.00, in incinta bazei aeriene a avut loc si un scurt ceremonial, incluzand si o slujba religioasa, la care au fost prezenti oficiali ai MAE si MApN, precum si membri si apropiati ai familiilor celor doi romani.
De asemenea, in baza aeriana s-au aflat si militari din Regimentul 30 de Garda "Mihai Viteazul", ceea ce indica faptul ca a avut loc si un ceremonial militar. Presa nu a avut acces, ceremonia avand un caracter privat.

Aeronava de tip C-27 J Spartan apartinand MApN a decolat, luni, catre Alger, in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care si-au pierdut viata in evenimentele din In Amenas.

" Ministrul Afacerilor Externe informeaza ca au fost obtinute, prin intermediul misiunilor diplomatice, aprobarile necesare pentru efectuarea zborului militar catre Alger in vederea repatrierii celor doi cetateni romani care
si-au pierdut viata in tragicele evenimente din In Amenas. Actiunea de repatriere a fost planificata si coordonata de Celula de criza de la nivelul MAE, cheltuielile aferente acesteia urmand a fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe
", se arata intr-un comunicat al MAE.

Sursa: Mediafax