Trusa de frumusețe: produsele de bază pe care ar trebui să le aibă orice femeie

Author: Oana Picerea

Orice femeie este frumoasă, indiferent de vârstă, de culoare, de numărul ridurilor de pe față. Însă, de multe ori, ne dorim să ne scoate în evidență trăsăturile și să ne îngrijim fața pentru a opri puțin timpul. Nu știi de unde să începi. Nu contează dacă ești novice în lumea minunată a cosmeticelor și a machiajului sau, mai degrabă, o iubitoare desăvârșită a frumuseții. În ambele cazuri, elementele esențiale pentru îngrijirea fetei și pentru machiaj pe care ar trebui să le aibă fiecare femeie sunt aceleași! Și aici îți vom oferi lista completă. Astfel, va trebui să achiziționezi totul din listă sau să completezi dacă îți lipsește ceva.

Care sunt produsele de frumusețe și de machiaj pe care ar trebui să le aibă orice femeie?

 1. Creme hidratante: pregătește-ți tenul pentru machiaj

Deși cremele nu sunt produse de machiaj, este foarte important să ai pielea hidratată și pregătită pentru a aplica diversele elemente ale machiajului. De aceea, ar trebui să ai întotdeauna în trusa ta creme hidratante! Un machiaj  grozav, are nevoie întotdeauna de o piele fabuloasă. Îngrijind-o și pregătind-o, vei arăta perfect toată ziua. Aplică o cremă ușoară hidratantă dacă pielea ta are tendință grasă. Apoi aștepta câteva minute înainte de a aplică fondul de ten. Trebuie să insistăm asupra faptului că toate cremele pe care le vei folosi trebuie să fie nu numai specifice tenului tău, ci și specifice vârstei. Dacă ai 45 de ani nu trebuie să folosești o cremă pentru 25 de ani și așa mai departe. Caută cele mai bune creme într-un magazin de cosmetice special. Nu uita de cremele de protecție solară!

2. Fond de ten: pentru o culoare uniformă

Este un produs esențial! Fondul de ten nu numai că îți uniformizează pielea pentru un finisaj mai bun. Acesta îmbunătățește caracteristicile naturale ale feței tale. Este astfel un produs de machiaj esențial pe care ar trebui să-l aibă orice femeie în trusa de cosmetice.

Există multe tipuri de fond de ten: lichid, pudră sau stick, iar unele au mai multe beneficii. Important este să alegi unul care se potrivește culorii feței tale. În plus, să știi că există fonduri de ten care au și protecție SPF ridicată. Mai poți folosi și o BB cream, atât de la modă în ultimul timp, care are o textură fină, hidratează pielea dar îi oferă și o colorare perfectă pentru a acoperi imperfecțiunile. 

Cu fondul de ten, vei obține acoperire maximă cu cel mai mic efort. Ajută la ascunderea pigmentării, a semnelor de naștere și a petelor pielii. Poți să alegi și un fond de ten stick care este ideal pentru a-ți retușa rapid machiajul în orice moment!

3. Un corector care te face să arăți perfect

Unele femei cred că nu este necesar să folosească un corector, pentru că fondul de ten este suficient. Însă este total greșit. Corectorul este arma ta secretă, mai ales dacă trebuie să acoperi anumite imperfecțiuni.

Dacă ai cearcăne, corectorul le va ascunde. Dacă ai făcut o noapte albă, corectorul te ajută să arăți ca și cum ai fi dormit! Ai un coș? Corectorul este cel care îl va ascunde. Este, pe scurt, unul dintre produsele pe care ar trebui să le aibă orice femeie. Caută un corector cu o textura netedă și cremoasă, care să îți ofere o acoperire completă și un aspect impecabil.

4. Ruj roșu: perfect pentru toată lumea!

Dacă vrei să arăți de milioane, alege un ruj roșu. Acesta este un must pe lista de machiaj a fiecărei femei. Acest ruj trebuie să fie mereu cu tine! Alege un ruj care să aibă specificația “long lasting” și care să aibă grijă de buzele tale. Pe lângă ruj, nu uită să ai și un balsam de buze hidratant. Ți se pare prea mult un ruj roșu? Alege un ruj nude pentru a-ți evidenția frumusețea naturală și care va fi un produs de bază pentru zi! Este super util atunci când vrei mai puțină intensitate pe buze și un machiaj mai elaborat al ochilor.  

5. Eyeliner-uri care îți definesc aspectul 

Un creion de ochi negru este unul dintre articolele de machiaj pe care ar trebui să le aibă orice femeie: este un produs esențial în fiecare zi! Definește și evidențiază ochii pentru o privire mai intensă și ajută genele să arate mai pline. Alege un creion care să reziste multe ore și este ideal pentru evidențierea liniei genelor. Dacă nu dorești un creion de ochi, alege un tuș. Multe femei îl preferă, însă trebuie să ai o mâna foarte fermă. 

6. Rimel

Dacă ar fi să alegem un singur produs din această listă de machiaj, indispensabil pentru o femeie, acesta ar fi rimelul! Poți schimbă întregul tău aspect doar folosind rimel și nimic altceva.. Nu numai că dă genelor tale mai multă culoare: le alungește, le ondulează și le lasă uimitoare! Alege un rimel care să îți perie genele în sus și în afară pentru un ochi plin, întunecat, care nu se va scurge atunci când este cald.

7. Fard de pleoape

Dacă vrei să treci dincolo de machiajul de bază pe care ar trebui să-l aibă orice femeie, adaugă niște farduri de pleoape colorate. Pentru zi alege culori nude, pentru seară alege culori mai închise.

8. Sprâncene perfecte

Include un creion pentru sprâncene dacă dorești să ai mereu sprâncene perfecte. Acesta trebuie ales în funcție de culoare sprâncenelor.

Caută magazinul de cosmetice ideal care să îți ofere cele mai bune produse pentru fața ta, de la creme la articole de make-up!