Unele fructe şi legume nu se depozitează în frigider, pentru a nu se altera. Pepenele roşu sau galben, dacă nu este tăiat, poate fi ţinut într-un loc umbrit şi răcoros.
Dovleacul are nevoie de un mediu uscat. Umezeala din frigider înmoaie coaja şi produce mucegai.
Ceapa uscată trebuie ţinută într-un loc aerisit, altfel umezeala o afectează, alterând-o din interior spre exterior.
Roşiile trebuie păstrate fie pe pervaz, fie pe balcon, fie în bucătărie. În frigider, gustul bun se alterează şi se veştejesc.
Cartofii trebuie ţinuţi într-un loc aerisit, întunecos şi uscat. Mugurii pe care îi dezvoltă trebuie înlăturaţi, pentru că sunt toxici.
Merele ţinute în mediul umed şi rece al frigiderului pot mucegăi. Cel mai bine stau într-un coş de fructe la temperatura camerei.
Avocado trebuie păstrat într-un loc întunecos, înfăşurat în hârtie până se înmoaie şi poate fi consumat.
Usturoiul trebuie să stea într-un mediu aerisit şi uscat. Când în preparaţi, îndepărtaţi mustăţile pentru a elimina mucegaiul.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie
Banalele păstrate în frigider se alterează foarte rapid şi îngreunează decojirea lor.
Piersici, prune, nectarine, caise. Fructele au deja un conţinut ridicat de apă, umiditatea din frigider le va afecta pieliţa, veştejindu-le.
sursa: csid.ro
Citeste si: Cum atragi norocul in dragoste. 9 reguli simple care iti vor schimba soarta
Citeste si: DIETA cu care slabesti in patru saptamani. Silueta de vis si mancare pe saturate: uite cum se face
Citeste si: Prietenul lui Razvan Ciobanu a spus: imagini socante pe hard disk-urile luate din casa artistului