Tu câte cărți citești pe an? Uite 4 trucuri pentru lecturi productive!

Author: Oana Iosif

Cărțile reprezintă o parte importantă din viața fiecăruia. De aceea, este esențial să îți gestionezi cât mai bine timpul alocat lecturii, indiferent că citești cărțile obligatorii din programa academică sau că ești un pasionat al lecturii, pentru a te putea bucura de toate beneficiile pe care această activitate ți le oferă.

Atunci când ai multiple responsabilități zilnice și sarcini pe care trebuie să le îndeplinești, poate fi o reală provocare să găsești timpul necesar pe care să îl aloci lecturii. Dacă dorești să citești mai multe cărți de-a lungul unui an și astfel să devii o persoană mai productivă, mai motivată și să ai o organizare optimă a timpului tău este important să îți prioritizezi activitățile de zi cu zi. Așadar, ai la dispoziție o serie de modalități pe care le poți pune în aplicare pentru a-ți atinge obiectivele literare și nu numai:

Mai multe cărți, mai multe opțiuni de selecție

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, a evoluat și modalitatea prin care îți poți cumpăra cărțile dorite, astfel că mii de titluri din care poți alege sunt doar la un click distanță. Pe site-urile librăriilor și anticariatelor tale preferate poți găsi o varietate de cărți ieftine, care să nu depășească bugetul pe care vrei să îl aloci achiziționării de cărți, și care să-ți permită să te bucuri de beneficiile lecturii, printre care se numără și relaxarea. Cu cât vei cumpăra mai multe cărți cu atât vei avea mai multe opțiuni din care să selectezi următorul titlu pe care să îl citești, iar site-urile de specialitate vin în sprijinul iubitorilor de lectură cu prețuri accesibile.

Nu rata reducerile la cărți

Motivația de a citi vine prin cumpărarea cât mai multor cărți pe care vrei să le citești, iar reducerile de preț aplicate titlurilor din whislist-ul tău te vor ajuta să îți mărești volumul de cărți din bibliotecă. Abonează-te la newsletterele de pe site-urile librăriilor și anticariatelor, ca să primești reduceri cărți, vouchere și informții despre cele mai noi oferte. În același timp, prin abonare vei fi tot timpul la curent cu noutățile din lumea literară, dar și cu cele mai avantajoase prețuri.

Citește oriunde și oricând

Este foarte important să îți stabilești un program dedicat lecturii pe care să îl urmezi riguros. Făcând acest lucru nu numai că îți vei crea un orar în care să incluzi și alte activități care-ți fac plăcere, dar te vei obișnui și să citești mai mult în fiecare zi. Vei descoperi că atunci când citești zilnic parcurgi volumele tale preferate mai rapid, reții mai multe informații și în timp numărul de cărți citite va crește. Poți alege să citești în drumul tău spre job dar și seara, în momentele tale de relaxare. Este foarte important să ai mereu o carte cu tine, pentru a putea citi oricând și oriunde te-ai afla, și astfel să menții un ritm constant de lectură.

Stabilește-ți obiective la fiecare început de lună

O altă metodă care te va ajuta să citești mai multe cărți este aceea de a-ți stabili anumite obiective la debutul fiecărei luni. Stabilește-ți obiective care să nu te preseze, de exemplu, poți alege numărul de pagini pe care vrei să îl citești zilnic, timpul pe care îl acorzi lecturii în funcție de fiecare zi a săptămânii sau numărul de cărți pe care vrei să îl citești pe parcusul unei luni. Astfel, vei putea să observi progresul tău în realizarea obiectivelor și vei putea oricând să le schimbi pentru a fi în concordanță cu timpul disponibil sau alte activități neprevăzute ce pot apărea în viața ta.

Indiferent de metodele pe care le alegi pentru a reuși să citești mai multe cărți, cel mai important lucru este să citești întotdeauna cărțile care îți plac, pentru că astfel nu vei resimți lectura ca pe o corvoadă, dimpotrivă, va fi o activitate care să te bucure și să te relaxeze. Lectura te ajută să te dezvolți personal, să devii o persoană mai bună și te inspiră în alegerile tale. Drumul spre excelență și fericire este pavat cu toate cărțile pe care le-ai citit.

 

 

 

 

 

 


În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.