Tu ce alegi pentru masina ta: piese auto originale sau aftermarket?

Author: O.P.

Fiecare proprietar de masina isi doreste un singur lucru: sa nu ajunga prea curand la service. Probabil ti s-a intamplat si tie macar o data sa constati ca nu mai poti pleca in excursia mult dorita din cauza unei defectiuni a masinii sau chiar sa ti se strice masina pe drum si sa fie nevoie sa chemi asistenta rutiera. Chiar si in cazul masinilor noi se poate intampla acest lucru, deoarece este dovedit faptul ca in primul an de la fabricatie, pot aparea mici defectiuni, pe masura ce piesele se adapteaza si lucreaza ca un ansamblu (acest lucru este valabil in cazul oricarui produs electronic). Bineinteles, nu este obligatoriu ca o masina noua sa se defecteze in primul an de functionare. Nu trebuie sa iti fie teama nici de masinile second-hand: daca o vei verifica la un service autorizat sau chiar la reprezentanta, inainte de cumparare, in mod cert nu vei avea probleme. 

Si totusi, in momentul in care iti dai seama ca o piesa s-a defectat, cu siguranta incep si ingrijorarile. Daca ai mai trecut printr-un astfel de eveniment, stii ca in unele cazuri, comandarea pieselor poate dura pana la doua saptamani sau chiar si mai mult. Din fericire, poti opta pentru achizitionarea de piese auto online si timpul de asteptare va scadea considerabil. Sunt foarte mari sansele sa te bucuri de ele in cel mai scurt timp de la confirmarea si procesarea comenzii.  

Piese auto originale sau aftermarket?

In afara de alegerea magazinului online perfect pentru tine, va trebui sa mai iei o decizie: piese auto originale sau aftermarket? Inainte de a-ti prezenta avantajele fiecarui tip de piese, trebuie sa iti spunem ce inseamna aftermarket. Foarte multe persoane considera ca piesele aftermarket sunt produse contrafacute, ceea ce este total eronat. Acestea sunt fabricate de catre companii autorizate de catre marii producatori auto. Asa ca nu trebuie sa iti faci probleme in privinta lor. 

Daca ai posibilitatea, cel mai bine ar fi sa alegi piese auto originale, insa daca este o piesa speciala a carei livrare dureaza prea mult sau daca bugetul tau este limitat, poti alege cu incredere aftermarket. 

Piesele auto originale au din start garantia calitatii, deoarece sunt fabricate direct de catre producator. Astfel, nu vei avea emotii in privinta folosirii lor si cel mai probabil, nu va mai fi nevoie sa schimbi piesele inlocuite pentru o buna perioada. Piesele aftermarket in schimb, desi sunt piese autorizate, s-ar putea sa nu fie la fel de bune ca originalele, in sensul ca este posibil sa nu reziste la fel de mult timp. Acest lucru depinde foarte mult de materialele folosite. Insa, trebuie sa mentionam din nou ca pretul poate fi un criteriu foarte bun de luat in calcul, mai ales daca nu vrei sa investesti prea mult in masina din varii motive. 

Asadar, indiferent daca optezi pentru piese auto originale sau pentru cele aftermarket, important este sa le achizitionezi dintr-un magazin autorizat. Si ori de cate ori ai ocazia, comanda-le online. Astfel, vei economisi timp, vei avea mai multe sanse de a gasi produsul in stoc si vei economisi chiar si bani, avand in vedere ca preturile online sunt mult mai mici. 

Tu ce fel de piese auto alegi pentru masina ta, in general? 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.