Tu cum alegi ce carti citesti? Cel mai nou roman te va cuceri de la prima pagina!

Author: Oana Picerea

Fiecare iubitor de lectura stie ca alegerea urmatoarei carti nu este una usoara! Si asta din varii motive: ori ai prea multe pe lista de asteptare si nu te poti hotari cu care sa incepi, ori ultima carte citita a lasat urme adanci in suflet, iar urmatoarea trebuie sa se ridice cel putin la nivelul ei.

Fiecare lectura are „aroma” ei! Parfumul ei iti inunda fiinta pagina dupa pagina, te cuprinde si te cucereste. Ultima pagina vine ori ca o dulce izbanda, dupa o lectura provocatoare, ori ca un suspin dupa povestea ce s-a incheiat si care ti-ai mai fi dorit sa aiba cel putin cateva pagini.

Modul in care iti alegi ce carti citesti are la baza o intreaga poveste, ca pentru orice alt impatimit de lectura. Fie ca frunzaresti cartea ca sa-i ghicesti povestea dintre pagini, fie ca citesti recenziile de pe ultima coperta sau te asezi, in tihna, in librarie si explorezi cateva pagini, nimic nu este la intamplare, ci vine in completarea nevoilor tale sufletesti si a personalitatii tale.

Daca iti plac lecturile provocatoare si esti iubitor de ”carti altfel”, atunci noul roman Marele roman al matematicii. Din preistorie in zilele noastre, scris de Mickaël Launay, este cartea pe care o vei citi cu placere si fervoare, lucrarea care te va purta pe caile necunoscute ale matematicii si te va face sa privesti lumea cifrelor cu alti ochi.

Rezumat ”Marele roman al matematicii. Din preistorie in zilele noastre”, de Mickaël Launay

In timpurile stravechi, matematica a fost inventata pentru a fi utila. Numerele erau folosite pentru a tine socoteala turmelor, iar geometria ajuta la masurarea campurilor si trasarea drumurilor. Povestea ar fi putut sa se opreasca aici, dar, de-a lungul secolelor, oamenii au continuat sa exploreze cu uimire caile sinuoase ale acestei stiinte abstracte.

Desigur, istoria matematicii a fost scrisa de genii, insa adevaratele personaje ale acestui ”mare roman” sunt ideile. Acele idei care incoltesc intr-o buna zi in mintea cuiva, dupa care se propaga din secol in secol, din continent in continent, cresc si infloresc, sfarsind prin a ne ajuta in viata de zi cu zi in moduri dintre cele mai surprinzatoare.

Mickaël Launay iti arata cat de frumoasa, poetica si surprinzatoare este, de fapt, matematica, aceasta disciplina aparent arida, care ascunde comori nebanuite.

Numarul π este de-a dreptul fascinant, iar sirul lui Fibonacci si numarul de aur ne deschid perspective insolite asupra realitatii inconjuratoare. Ecuatiile sunt adevarate provocari intelectuale, iar infinitul mic ne asalteaza mintea cu nenumarate paradoxuri.

Daca n-ai inteles niciodata nimic din matematica, daca ti s-a intamplat chiar s-o detesti, ce-ai zice sa-i dai o a doua sansa? Vei avea parte de o mare surpriza.

Le Monde spunea despre acest roman ca este ”o carte fascinanta, incat dupa ce o vei citi, iti va fi greu sa mai spui ca nu-ti place matematica. Mickaël Launay este profesorul de matematica pe care ti l-ai dorit dintotdeauna”.

Fie ca iubesti romanele de dragoste, thrillerele sau temele stiintifice, intra in libraria online Bookzone.ro si verifica gama completa de carti. Mai mult decat atat, ai posibilitatea de a rasfoi cateva pagini din acest roman sau oricare altul, inainte de a cumpara.

Intra, consulta oferta completa de carti si lasa-te purtat pe aripile magiei lecturilor si nu rata noutatile aparute sau ofertele de sezon.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.