Initiativa a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, din 22 decembrie 1992.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, jurnalistii Kanal D au vizitat cea mai veche, dar si cea mai mare statie de tratare a apei din tara. Statia Arcuda a fost construita in urma cu peste 130 de ani, insa cantitatea filtrata aici este suficienta pentru a acoperi jumatate din consumul bucurestenilor chiar si in zilele noastre.
##VIDEO134761##
Procesul prin care apa de la robinet devine potabila este unul de lunga durata.
La statia Arcuda, filtrarea apei incepe la sectia de pre-decantare, apoi strabate zona decantoarelor si, dupa 3 kilometri, cand apa devine limpede, este filtrata.Filtrarea presupune trecerea apei printr-un strat de nisip, care retine absolut toate impuritatile ramase dupa procesul de decantare.
La finalul procesului apa filtrata este analizata de biochimisti, care se asigura in mod continuu ca apa are cea mai buna calitate apoi este dezinfectata si trimisa in casele noastre.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
In 2015, Ziua Mondială a Apei se desfăşoară sub sloganul „Apă şi dezvoltare durabilă“.
Compania Apa Nova, care gestioneaza serviciile de alimentare cu apa şi de canalizare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, este permanent preocupata de calitatea acestora, dar şi de impactul activităţilor noastre asupra mediului înconjurător.